Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αλβανικό λαό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 16:49
Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αλβανικό λαό

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αλβανικό λαό, «που δοκιμάζεται σκληρά μετά τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό, αλλά και τη συμπαράσταση στον δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά του, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του».

Αναφέρθηκε επίσης στη δοκιμασία που περνούν στην Ελλάδα χιλιάδες λαϊκές οικογένειες «καθώς μετρούν τις πληγές τους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Από τη Χαλκιδική ως τη Ρόδο και από τη Θάσο ως τη Δυτική Αττική, την Κινέτα, οι καταστροφές είναι μεγάλες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί πολύ σοβαρά».

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις πληγείσες περιοχές και επισήμανε ότι «τα πλημμυρισμένα σπίτια, οι κατεστραμμένοι δρόμοι, τα γκρεμισμένα γεφύρια, οι σοβαρές βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, η οποία φυσικά πολιτική, δεν έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι η προστασία της ζωής του λαού μας».

«Γιατί σε όλες αυτές τις περιοχές τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν. Αυτό που τώρα επείγει, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν οι οικογένειες που έχουν πληγεί, είναι να προχωρήσουν άμεσα όλα τα επείγοντα έργα αποκατάστασης των ζημιών, να καταγραφούν γρήγορα οι ζημιές από ό,τι στο παρελθόν και να δοθούν με ταχείς ρυθμούς οι αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών. Σε όλες αυτές τις περιοχές, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τα αντιπλημμυρικά έργα αποκτούν πλέον επείγοντα χαρακτήρα», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 16:53