Το αστικό Σύνταγμα «είναι σκληρό, ταξικό, αδίστακτο απέναντι στους εργαζόμενους και γαλαντόμο στο μεγάλο κεφάλαιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Σημείωσε πως «μιλάμε για ένα Σύνταγμα που κατοχυρώνει τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης, της αστικής τάξης. Δηλαδή, μιας μειοψηφίας που πλουτίζει από την ληστρική εκμετάλλευση αυτών που παράγουν τον πλούτο, της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέχισε λέγοντας πως «και το δεύτερο που κατοχυρώνει αυτό το σύνταγμα, είναι οι διεθνείς συμμαχίες της τάξης που είναι στην εξουσία, δηλαδή το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε πως οι βάσεις του Συντάγματος που αποτελούν τις «δέκα εντολές» και δεν μπαίνουν ποτέ για συζήτηση, είναι η κατοχύρωση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, η προκλητική προστασία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, η συνταγματική κατοχύρωση των φοροαπαλλαγών του εφοπλιστικού κεφαλαίου. «Η κατοχύρωση των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης είναι σαφέστατα διατυπωμένη στο Σύνταγμα», ενώ τα δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι «είναι διακηρυκτικά», όπως σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα «αστικά κόμματα», ο κ. Παφίλης τις παρομοίασε με φιλικό παιχνίδι, καθώς όλοι τους συμφωνούν στην σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος και στην αποκατάσταση της χαμένης τιμής του αστικού πολιτικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης