Παναγιωτόπουλος: Ενισχύουμε τις συμμαχίες της χώρας και αναβαθμίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, 13:24
Παναγιωτόπουλος: Ενισχύουμε τις συμμαχίες της χώρας και αναβαθμίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις

Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι στην συγκεκριμένη συγκυρία, ενισχύονται οι συμμαχίες της χώρας και αναβαθμίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για την ενίσχυση της αποτρεπτικής τους ισχύος.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο μια κλιμακούμενη ρητορική για τη στάση της Τουρκίας ή την ένταση στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news και συνέχισε:

«Το θέμα όμως είναι οι στατιστικές και τα συμπεράσματα που εξάγονται, ίσως και επιπόλαια σε ορισμένες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ζήτημα του αριθμού των παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου που εμφανίζεται «φουσκωμένος» εν πολλοίς λόγω των ελιγμών από πιλότους κατά τη διάρκεια εικονικών αερομαχιών.

Τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προσαρμόζουμε τις εξελίξεις στην πραγματική τους διάσταση ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις που εντείνουν το φόβο, την ανησυχία και τον πανικό. Δεν χρειάζονται άλλου είδους ερμηνείες. Από τον Ιούλιο έως σήμερα προχωρούμε συγκροτημένα και με σοβαρότητα στην υλοποίηση της δικής μας στρατηγικής που βασίζεται αφ’ ενός σε πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες ενίσχυσης των συμμαχιών της χώρας και αφ’ ετέρου στο σχεδιασμό και υλοποίηση της αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενίσχυση της αποτρεπτικής τους ισχύος.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πάντα στη θέση του καθήκοντος, εκτελώντας την αποστολή τους με συνέπεια, αποτελεσματικότητα, αίσθηση ευθύνης και επαγγελματισμό. Στην παρούσα συγκυρία πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία και να αντιμετωπισθεί η όποια κατάσταση με νηφαλιότητα χωρίς να παρασύρουμε την κοινή γνώμη σε λανθασμένα συμπεράσματα. Δεν επαναπαυόμαστε, δεν μένουμε αδρανείς, δεν είμαστε αμέριμνοι, κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει στο όνομα της εθνικής ανεξαρτησίας και του ελληνικού λαού».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, 13:24