Ποιος κρύβεται πίσω από το ρουσφέτι, κυρία Μπίζιου;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023, 22:01
Ποιος κρύβεται πίσω από το ρουσφέτι, κυρία Μπίζιου;

Είναι προφανές πως η τοποθέτηση του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας δεν ήταν αποτέλεσμα μιας τυχαίας διαδικασίας. Το ίδιο το προφίλ και η υπαλληλική πορεία του Βασίλη Σαμαρά προδίδει την πραγματικότητα: Ο υπάλληλος στο τμήμα αποσκευών του ΟΣΕ, που στη συνέχεια ως μετακλητός μετακομίζει στο υπουργείο Παιδείας για να ξαναγυρίσει στον ΟΣΕ μέσω εσωτερικής διαδικασίας, για να επιλεγεί τελικά ως σταθμάρχης, προκειμένου να τοποθετηθεί σε μια θέση κοντά στο σπίτι του στη Λάρισα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός πολύ καλά συντονισμένου ρουσφετιού. 

Εξαρχής ήταν σαφές πως ένας από τους τρεις βουλευτές της Περιφέρειας στον νομό Λαρίσης κρυβόταν πίσω από αυτό το ρουσφέτι. Ουδείς άνοιγε το στόμα του και έπρεπε τελικά η δημοσιογραφική έρευνα να καταδείξει ορισμένα στοιχεία. Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαρτίου, η «Ζούγκλα» ήρθε σε τηλεφωνική επαφή και με τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Λαρίσης. Όλοι διέψευσαν ότι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Μόνο η κυρία Μπίζιου άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες και με μηνύσεις και νομικές επιπτώσεις όσους την εμπλέκουν στην υπόθεση του σταθμάρχη. Αμέσως τα συστημικά ΜΜΕ, με επικεφαλής το «Πρώτο Θέμα» και την ιστοσελίδα «iefimerida», αλλά και όχι μόνον, υιοθέτησαν τις απειλές της κυρίας Μπίζιου. Έκαναν σημαία τους την ανακοίνωση.

Η δημοσιογραφική έρευνα, ωστόσο, επέμενε. Κάποιες φορές μια φωτογραφία μπορεί να καταδείξει πολλά, περισσότερα από χίλιες λέξεις. Δυο φωτογραφίες όμως, τρεις, ακόμα και τέσσερις μπορούν να στοιχειοθετήσουν μια ολόκληρη ιστορία.

Κυρία Μπίζιου, η γραμματέα σας ονομάζεται Σωτηρία Παπαδοπούλου, προφανώς δεν μπορείτε να αρνηθείτε αυτή την πληροφορία. Όμως, η κυρία Σωτηρία Παπαδοπούλου είναι η συννυφάδα της θυγατέρας του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά. Εσείς και η κόρη του σταθμάρχη, έχετε συνδεθεί με δύο αδέρφια. Είσαστε συννυφάδες.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποδεικνύουν, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι η γραμματέας της κυρίας βουλευτή, η κόρη του σταθμάρχη ως συννυφάδα της και η ίδια η βουλευτής, κυρία Μπίζιου, διατηρούν φιλικές σχέσεις. Πραγματοποιούν και δημόσιες εμφανίσεις μαζί.

Οι φήμες έλεγαν πως η θυγατέρα του σταθμάρχη συνεργαζόταν με το πολιτικό γραφείο της βουλευτή Στέλλας Μπίζιου. Εσείς, όμως, κυρία Μπίζιου, με ειδική ανακοίνωση το διαψεύσατε, απειλώντας όλους όσους ανέφεραν κάτι τέτοιο. Αυτό που δεν μπορείτε να διασώσετε είναι η συγγενική σχέση της βασικής συνεργάτιδας σας με την κόρη του σταθμάρχη. Εμείς, έχουμε όλη την καλή διάθεση να πιστέψουμε όλα όσα εσείς ισχυρίζεστε. Οι πολίτες, όμως, οι ψηφοφόροι σας, κυρία Μπίζιου, οι οποίοι πληροφορούνται όλα τα παραπάνω, αλήθεια, τι θα πιστέψουν;

Όλα αυτά καταδεικνύουν πως υπάρχει μια σχέση. Μια σχέση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάφορα συμπεράσματα. Μπορεί, κυρία Μπίζιου, η Ελλάδα να είναι η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι και η κοιτίδα του ορθολογισμού. Εξηγήστε μας, κυρία Μπίζιου, τι ακριβώς δείχνουν αυτές οι φωτογραφίες; 

Η πρώτη είναι η γραμματέας σας, Σωτηρία Παπαδοπούλου, στο γραφείο.

Στη δεύτερη, με τα γυαλιά του ηλίου στα μαλλιά, είναι η θυγατέρα του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά.

Η τρίτη φωτογραφία κυρία Μπίζιου, δείχνει τη γραμματέα σας και τη συννυφάδα της σε κάποια παραλία το καλοκαίρι.

Σε μια άλλη φωτογραφία απεικονίζεστε εσείς, η βουλευτής, σε μια πολύ φιλική πόζα με τη γραμματέα.

Είναι προφανές πως όλα αυτά απαιτούν εξηγήσεις. Είναι προφανέστερο ότι σε τόσο δύσκολες στιγμές, εν μέσω τραγωδίας, δεν είναι δυνατόν να αποφεύγετε τις εξηγήσεις με απειλές περί μηνύσεων σε όσους διερευνούν το ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το ρουσφέτι, το οποίο τελικά τοποθέτησε στη μοιραία θέση αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος έδωσε τη μοιραία εντολή. Ένας άνθρωπος άπειρος, ανεκπαίδευτος, πέρα του επιτρεπτού ορίου ηλικίας. Με λίγα λόγια, ένας άνθρωπος επικίνδυνος. Αυτό το γνώριζαν και οι εκπαιδευτές του και αυτοί που τον προώθησαν σε αυτή τη θέση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, κυρία Μπίζιου, πως υποχρεούστε να δώσετε τις απαιτούμενες εξηγήσεις και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Εάν επιμένετε ότι δεν είστε εσείς που κρύβεστε πίσω από αυτό το ρουσφέτι, τότε να μας πείτε ξεκάθαρα ποιος είναι αυτός που κρύβεται.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 10:18