Συνεχίστηκε και στην ολομέλεια η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να απέχει από ψηφοφορίες της Βουλής.

Στο πλαίσιο συζήτησης για την προσχώρηση του Ισημερινού στη Συμφωνία Εμπορίου της ΕΕ με την Κολομβία και το Περού, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Τζάκρη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να θάψει την υπόθεση των υποκλοπών. Εκτός από το κοινοβούλιο, «δεν υπάρχει θεσμός τον οποίο σεβάστηκε η κυβέρνηση […] Στο Πεντάγωνο «παρακολουθείται πλέον και ο τελευταίος καψιμιτζής […] Η Κατεχάκη είναι “σουρωτήρι μαφιόζων”», είπε η κ. Τζάκρη, τονίζοντας ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για οριζόντια αποχή από όλες τις ψηφοφορίες υπαγορεύεται από την «κυβερνητική αντισυνταγματική εκτροπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «ακύρωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» έκανε λόγο ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Ήταν τόσο καταλυτική η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη την προηγούμενη Παρασκευή στη Βουλή, που ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε να κάνει τρεις ώρες συνέντευξη Τύπου για να πει ότι δεν θα μετέχει στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων, ακυρώνοντας την κοινοβουλευτική δημοκρατία», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Έχουν κλειδώσει τη Δημοκρατία σε ένα σκοτεινό, μυστικό δωμάτιο, εκεί όπου βρίσκονται οι πληροφορίες των συνομιλιών», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση να χαρακτηρίζει την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ ως κοινοβουλευτική εκτροπή, καθώς -όπως είπε- η Δημοκρατία απαιτεί την τοποθέτηση, και διά της ψήφου, της αντιπολίτευσης.

«Εμείς που εφηύραμε το σκληρό ροκ στην πολιτική, θα το κάνουμε και χέβι μέταλ», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Α. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν θα κάθεται να κοιτά την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σαν «καλό παιδί». Όσο για την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το ερώτημα: «Κι αν σας κάνουν πλάκα, και κάνουν τις εκλογές τον Ιούλιο; Τι θα κάνετε τέσσερις μήνες; Θα συμμετέχετε στη συζήτηση αλλά δεν θα ψηφίζετε;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης