Σήμερα, στις 10.00 το πρωί, συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για να συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες για επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου.

Ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Υόρκη, κατά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Παράλληλα, θα ενημερώσει το Σώμα και για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι κυβερνήσεις Κύπρου και Βρετανίας για τις βρετανικές βάσεις, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Τα πολιτικά κόμματα προσέρχονται στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με πρόθεση να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω πορεία των προσπαθειών στο Κυπριακό.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης