Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την αναδρομικότητα του νόμου και την παραγραφή, τόνισε πως μπορεί ο νόμος να μην έχει αναδρομική ισχύ, όμως για τις εκκρεμείς και σκανδαλώδεις υποθέσεις υπάρχει ένα τεράστιο νομικό οπλοστάσιο που υπηρετεί τη διαφάνεια και, σε αρκετές περιπτώσεις, αντιμετωπίζει την παραγραφή.

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν ακουστεί για το θέμα του Τάσου Μαντέλη, ο υπουργός συνέστησε στους νομικούς και τους νομικολογούντες να είναι περισσότερο προσεκτικοί, γιατί η ευρηματικότητα των νόμων μπορεί να δώσει λύση κατά περίπτωση. Και υπενθύμισε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα του κ. Μαντέλη.

Τον περασμένο Μάιο, όπως είπε, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκλεισε αιφνιδίως τη Βουλή. Ο στόχος ήταν προφανής, να παραγραφούν δηλαδή συγκεκριμένες ευθύνες, υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης. «Το ότι ήταν αυτός ο στόχος δεν σημαίνει ότι οδηγηθήκαμε και στο αποτέλεσμα της παραγραφής. Υπάρχουν πράξεις που μέσα στον χρόνο έχουν συνέχεια» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης