Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων για το «Παραμύθι χωρίς όνομα» στο θέατρο Κιβωτός

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, 13:02
Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων για το «Παραμύθι χωρίς όνομα» στο θέατρο Κιβωτός

Η παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» από την παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη, που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι και είναι sold out από την πρώτη μέρα που ανέβηκε στο θέατρο Κιβωτός, θα παίζει την περίοδο των εορτών προσφέροντας έξτρα παραστάσεις. (25-26/12, 1/1, 2/1, 6/1).
 

Λίγα λόγια για την επιτυχημένη παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα»

Στο Θέατρο Κιβωτός η παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά και όλη την οικογένεια, «Παραμύθι χωρίς όνομα», από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα.

Το κείμενο υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη η οποία συν σκηνοθετεί την παράσταση με την Χριστίνα Κουλουμπή. Το παιχνιδιάρικο σκηνικό και τα παραμυθένια κοστούμια δημιουργεί και επιμελείται η Χριστίνα Κουλουμπή. Στην κίνηση, τις χορογραφίες και τους μαγικούς φωτισμούς μπαίνει η σφραγίδα του Πέτρου Γάλλια.

Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» είναι ένα υπέροχο, έργο της Πηνελόπης Δέλτα που αν και γράφτηκε 100 χρόνια πριν, παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο που συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους.

Το έργο, με αξίες και ηθικούς κανόνες, είναι  γεμάτο «θησαυρούς», που  το παιδί καλείται να ανακαλύψει.

Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, την χώρα των Μοιρολάτρων, μια πλούσια χώρα, όπου  βασιλεύει ο βασιλιάς Συνετός. Τα ονόματα που δίνει στους ήρωες της η κορυφαία πεζογράφος, ξεδιπλώνουν εύκολα τον κάθε χαρακτήρα του έργου.

Τον βασιλιά Συνετό θα διαδεχθεί στο θρόνο ο γιος του Αστόχαστος (Αυγουστίνος Ρεμούνδος) ο νέος αυτός βασιλιάς, θα βασιλέψει αστόχαστα.

Μαζί με τη γυναίκα του Παλάβω (Χριστίνα Κουλουμπή) μια επιπόλαιη βασιλοπούλα κόρη του βασιλιά (Γιάννης Νικολάου) από το  διπλανό βασίλειο, θα καταφέρουν μέσα σε λίγο χρόνο να οδηγήσουν την χώρα τους σε απόλυτη κατάρρευση και χρεοκοπία.

Το ζευγάρι θα αποκτήσει 4 παιδιά, 3 κόρες, τη Ζήλιω (Ιωάννα Καλλιτσάντση), την Πικρόχολη (Μαριαλένα Ροζάκη), την Ρηνούλα (Μελίνα Σπετσιέρη) και τον Συνετό τον Β΄(Νεκτάριος Φαρμάκης).
Τα ονόματά όλων των ηρώων  δίνουν και σε αυτή την περίπτωση με πολλή έξυπνο τρόπο τον χαρακτήρα τους.

Ο Συνετός ο Β΄, εγγονός του καλού βασιλιά, μαζί με την αδελφή του τη Ρηνούλα, θα φύγουν από το παλάτι, μη  μπορώντας να αντέξουν την επιπολαιότητα των γονιών τους.

Για καλή τους τύχη, στον δρόμο τους θα συναντήσουν την κυρά-Φρόνηση και τη Γνώση, θα ακολουθήσουν τις συμβουλές τους και θα μείνουν στον τόπο τους για να τον νοικοκυρέψουν με τη βοήθεια του λαού τους.

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/12/22           1 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 12:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 26/12/22           2 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΣΤΙΣ 11:00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 14:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 01/01/23           1 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 15:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 02/01/23           1 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 12:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/01/23     1 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 12:00

Διάρκεια έργου: 1:40 με διάλειμμα

Προπώληση μέσω viva.gr

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, 13:02