Με έναν θίασο 17 ατόμων, έρχεται στη Θεσσαλονίκη «Το Κλουβί με τις Τρελές». Το πολυβραβευμένο έργο, που έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορική ταινία της εποχής της και λαμπερό μιούζικαλ στο Broadway, ανεβαίνει στο θέατρο «Αθήναιον» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Βασίλη Πλατάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί της παράστασής στο σύνολό τους, παραχώρησαν νωρίτερα συνέντευξη τύπου στο χώρο του θεάτρου, αποκαλύπτοντας τα φαντασμαγορικά σκηνικά, από τα οποία ωστόσο έλειπε το …κλουβί. «Δεν υπάρχει κλουβί. Στο κλουβί έχουμε μάθει να βάζουμε ανθρώπους που έχουν ιδιαιτερότητες. Πρέπει να τους βγάλουμε από αυτό», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Βασίλης Πλατάκης.

Η διαφορετικότητα άλλωστε, είναι αυτή που πρωταγωνιστεί στη συγκεκριμένη παράσταση, η οποία αποτελεί μία σάτιρα- ορόσημο του σεξισμού και των ηθών. Σε συνδυασμό με τις οικογενειακές αξίες, το εκκεντρικό χιούμορ, τον έρωτα και τη συντροφικότητα, συντίθεται ένα έργο γεμάτο χρώμα, λάμψη, εντυπωσιακά κοστούμια και χορογραφίες.

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη, γιατί ένας θίασος 17 ατόμων σημαίνει πολλά έξοδα. Εγγυόμαστε ότι ο θεατής θα αποζημιωθεί από το θέαμα, από το οποίο θα προκύψουν πολλά μηνύματα, πάρα πολύ γέλιο, ακόμα και συγκίνηση», σημείωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ισορροπία ανάμεσα στην κωμωδία με τις δραματικές σκηνές, σχολίασε και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, που εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει, υπογράφει τη μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση. «Η παράσταση έχει την ιδιαιτερότητα ότι μπορεί σε μία σκηνή να κλαις από συγκίνηση και δευτερόλεπτα αργότερα, να κλαις από τα γέλια. Είναι σπουδαία η σκηνοθετική ματιά του Βασίλη, που έβαλε αυτές τις πινελιές με χειρουργικό τρόπο, όπως και το “κέντημα” που έκανε, παίρνοντας στοιχεία από τις δύο κινηματογραφικές εκδοχές του έργου, την πρόζα και το μιούζικαλ, διανθίζοντάς τα με κάποια σύγχρονα στοιχεία που το απογείωσαν», δήλωσε ο κ. Μαυρικίου.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στο Σαιν Τροπέ της Κυανής Ακτής, όπου ο διευθυντής του πολυτελούς night club «Το Κλουβί με τις Τρελές», είναι ζευγάρι εδώ και είκοσι χρόνια με τον Drag Queen πρωταγωνιστή του κεντρικού show του μαγαζιού. Όταν όμως ο γιος του αποφασίζει να παντρευτεί την κόρη ενός βουλευτή του συντηρητικού κόμματος «Ένωση για την ηθική τάξη» και της …θεούσας συζύγου του, η ρουτίνα τους ταράσσεται συθέμελα. Μάλιστα η συνάντηση των υποψήφιων συμπεθέρων, φέρνει τη μία παρεξήγηση μετά την άλλη. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο με την εμφάνιση της βιολογικής μητέρας του …γαμπρού, που προκαλεί ένα σκάνδαλο, το οποίο είναι αποφασισμένοι να απαθανατίσουν παπαράτσι-δημοσιογράφοι.

Η παράσταση -διάρκειας δύο ωρών, ανέβηκε για πρώτη φορά χθες (Τετάρτη 22 Μαρτίου), ενώ σήμερα (Πέμπτη 23 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα στις 21:00. Ακόμη την Παρασκευή, η παράσταση θα δοθεί επίσης στις 21:00, ενώ οι τελευταίες παραστάσεις το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου θα είναι διπλές και προγραμματισμένες για τις 18:15 και τις 21:00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης