Μπορείς μέσα σε 7 μήνες να μάθεις ελληνικά; Μπορείς αν πιστεύεις, όπως η 20χρονη Σόνια από το Ιράκ, ότι «μόνο η γνώση και η μόρφωση μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον». Την εμπειρία ζωής της μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, η νεαρή Σόνια η οποία, όταν ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα, το 2017, μιλούσε μόνο τη μητρική της γλώσσα.

«Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι για να βοηθήσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, έπρεπε να μάθω τη γλώσσα κι έτσι, με τη βοήθεια του … διαδικτύου, έμαθα ελληνικά και αγγλικά μέσα σε λίγους μήνες. Επέστρεψα στο σχολείο, πήρα απολυτήριο και τώρα εργάζομαι ως διερμηνέας στην Ύπατη Αρμοστεία ενώ θέλω να συνεχίσω και τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο» είπε η 20χρονη, προτρέποντας τους πρόσφυγες «να μην χάνουν την ελπίδα τους για μία καλύτερη ζωή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, απηύθυναν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο προϊστάμενος του γραφείου πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης Γ. Αγγελόπουλος, ο αντιδήμαρχος παιδείας Θέρμης Στέλιος Αποστόλου ενώ μήνυμα απέστειλε και η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Ακολούθησε συναυλία των κρουστών συνόλων «Κρούσματα» και “Paranaue” και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το άναμμα δεκάδων φαναριών που φώτισαν για λίγα λεπτά το Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης