Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Δαγαλάκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης σωματεία καλλιτεχνών εν όψει της σημερινής απεργίας για το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στο θέατρο Rex επί της οδού Πανεπιστημίου, η οποία θα καταλήξει στο κτήριο Τσίλερ στην Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη δήλωση του ηθοποιού Παύλου Ορκόπουλου

Οι άνθρωποι της τέχνης είναι στο πεζοδρόμιο. Όπως βγαίνει στο πεζοδρόμιο ο λαός για τα αιτήματα του έτσι και οι άνθρωποι της τέχνης, διότι εκφράζουμε μέσα από την τέχνη μας τις αγωνίες και τα συναισθήματα των συνανθρώπων μας και του λαού. Αυτή είναι η σχέση μας. Αυτό λοιπόν αντί να εξυψώνεται, υποβαθμίζεται. Σε αυτό απαντάμε. Και παρόλο το κρύο οι καρδιές μας είναι θερμές για να προστατέψουμε την τέχνη μας  που αντλεί από τον λαό τα συναισθήματα του και τις αγωνίες του.

 

Δείτε τη δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου, πρώην εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με έναν βίαιο τρόπο υποβαθμίζει τόσο τα εργασιακά όσο και τα μορφωτικά δικαιώματα των εργαζόμενων στον πολιτισμό. Είμαστε στο πλάι τους στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματα τους. Θεωρούμε ότι είναι καθήκον όλης της κοινωνίας να στηρίξει αυτόν τον αγώνα και να σπάσει και το τοίχος σιωπής που υπάρχει στη πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι αιτήματα για μια εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, είναι αιτήματα, τα οποία σχετίζονται και με την αναβάθμιση των σπουδών τους. Έχουν απόλυτο δίκιο, θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους, μέχρι να νικήσουν.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης