Η ηθοποιός Έμα Γουάτσον στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Kering

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, 22:42
Η ηθοποιός Έμα Γουάτσον στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Kering

Η Βρετανίδα ηθοποιός Έμα Γουάτσον, διάσημη για τον ρόλο της Ερμιόνης στις ταινίες του Χάρι Πότερ, και το πρώην αφεντικό της Credit Suisse Τιντιάν Τιάμ θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο του γαλλικού ομίλου πολυτελών ειδών Kering.

Ο Kering, που βρίσκεται πίσω από κορυφαίες μάρκες όπως Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga ανακοίνωσε ότι η Γουάτσον θα προεδρεύει της επιτροπής βιωσιμότητας του συμβουλίου, η οποία επικεντρώνεται σε περιβαλλοντικά θέματα.

Η 30χρονη είναι επίσης γνωστή για τον αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η Έμα Γουάτσον «είναι μία από τις δημοφιλέστερες ηθοποιούς και μία από τις διασημότερες ακτιβίστριες παγκοσμίως», υπογραμμίζει ο όμιλος του Φρανσουά Ανρί Πινό σε έγγραφο που εστάλη στους μετόχους.

Προτάσσοντας την «ενεργό δράση» της για την προώθηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία ή στον κόσμο του κινηματογράφου, ο Kering επισημαίνει πως είναι επίσης «πρωτοπόρα στη δράση υπέρ της «ηθικής» μόδας.

Σύμφωνα με τον όμιλο Kering, οι μέτοχοι ενέκριναν επίσης τον διορισμό του Τιντιάν Τιάμ, που παραιτήθηκε από την ηγεσία της Credit Suisse τον Φεβρουάριο. Ο Τιάμ θα προεδρεύει της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, 22:42