Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σχέδια διάσωσης του Μουσείου Ghibli

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021, 15:42
Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σχέδια διάσωσης του Μουσείου Ghibli

Η ιαπωνική πόλη Μιτάκα ανακοίνωσε σχέδια στήριξης του Μουσείου Ghibli (Γκίμπλι), το οποίο είναι αντιμέτωπο με οικονομικά προβλήματα από τότε που η πανδημία έκλεισε τις πύλες του πέρυσι.

To Mουσείο παρουσιάζει το έργο του ιαπωνικού στούντιο ψυχαγωγίας Studio Ghibli και είναι αφιερωμένο στην τέχνη και την τεχνική του animation.

Το Μουσείο σχεδίασε ο ίδιος ο θρυλικός ιδρυτής και σκηνοθέτης ταινιών του Studio Ghibli, Χαγιάο Μιγιαζάκι χρησιμοποιώντας storyboards παρόμοια με αυτά, με τα οποία δημιουργεί τις animation ταινίες του.

Μια νέα αναφορά του δημοτικού συμβουλίου της Μιτάκα επισημαίνει ότι επιδιώκεται η συγκέντρωση 10 εκατομμυρίων γιεν (91.652 δολ.) για να στηριχθούν έργα επισκευής και ανακαίνισης του Μουσείου.

Σύμφωνα με την αναφορά, παρ’ όλο που το Μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό, η περιορισμένη προσέλευση και οι περιορισμοί του κορονοϊού καθιστούν αμφίβολη την επιβίωσή του.

Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το «σύστημα φορολόγησης» της ιαπωνικής κυβέρνησης, βάσει του οποίου οι πολίτες αστικών περιοχών μπορούν να δωρίσουν σε οποιαδήποτε περιφερειακή περιοχή της χώρας με αντάλλαγμα αγαθά που προέρχονται από αυτήν την περιοχή.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021, 15:42