«Σαφή Όνειρα» στο τελευταίο The Kinsfolk Entrepreneur

«Σαφή Όνειρα» στο τελευταίο The Kinsfolk Entrepreneur

Κτήρια που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Ρίτσαρντ Ίνγκλαντ ήταν το φόντο για φωτογράφηση μόδας που φιλοξενείται στο τελευταίο τεύχος -τ.31- του περιοδικού λάιφ στάιλ The Kinsfolk Entrepreneur.

Με τίτλο «Lucid Dreams» (Διαυγή Όνειρα), η φωτογράφηση έγινε στη Μάλτα από τον Ρομέν Λαπράντ.

Το περιοδικό περιέγραψε τον Ίνγκλαντ ως τον «διασκεδαστικό θείο του μοντερνισμού της Μεσογείου», καθώς ο αρχιτέκτονας δούλευε με επίπεδα με έντονα χρώματα, στο ύφος του Μεξικανού αρχιτέκτονα Λουίς Μπαραγάν και του Ισπανού ομότεχνού του, Ρικάρντο Μποφίλ. Τοίχοι με φινιστρίνια, στέγες με αετώματα και σκάλες είναι το σκηνικό στο οποίο φωτογραφίζεται από τον Λαπράντ το μοντέλο Ράφαελ Μίεσες.

Συχνά, αρχιτεκτονικά τοπόσημα χρησιμοποιούνται ως φόντο για φωτογραφίσεις μόδας ή για show σε πασαρέλα. Αρχαίος Αιγυπτιακός Ναός στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης χρησίμευσε για πρόσφατη παρουσίαση κολεξιόν του οίκου Chanel. Ο οίκος Louis Vuitton χρησιμοποίησε για δικά του show και το Mueso de Arte Contemporneo de Niteri του Βραζιλιάνου αρχιτέκτονα Όσκαρ Νιμάγερ και το Miho Museum του IM Pei. Το Harper’s Bazaar, από την πλευρά του, φιλοξένησε φωτογράφιση μόδας με φόντο το ράντσο San Cristbal στην Πόλη του Μεξικού, του Λουίς Μπαραγάν.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 08:55