Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη σε μία μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με τίτλο της παράστασης «Μίκης: Αυτός ο γνωστός – άγνωστος».

Στη συναυλία- αφιέρωμα στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καντάτα – τραγούδι ποταμό «Ο Επιζών» που μελοποίησε ο  μεγάλος Έλληνας συνθέτης το 1969 κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη Ζάτουνα, πάνω στην ποίηση του Τάκη Σινόπουλου. Ο Τάκης Σινόπουλος υπήρξε ποιητής της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Στο συγκεκριμένο ποίημα που έγραψε το 1959, εξέφρασε με μία γλώσσα αιχμηρή και αλληγορική τον υπαρξιακό και κοινωνικό αποκλεισμό της εποχής του. Πρόκειται για ένα έργο που όπως ο συνθέτης σημειώνει «Μέσα στο ποίημα του Σινόπουλου υπάρχει μια ασθμαίνουσα κραυγή αγωνίας για τον άνθρωπο, που πολύ με άγγιξε ώστε να το μελοποιήσω. Ο “Επιζών” ήταν η μεγάλη μας επιτυχία στο εξωτερικό. Η Μαρία Φαραντούρη το τραγουδούσε με συνταρακτικό τρόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από το έργο «Ο Επιζών» στη συναυλία η διεθνούς φήμης Μαρία Φαραντούρη μαζί με τον εξαιρετικό βαρύτονο Τάσο Αποστόλου θα ερμηνεύσουν πολλά γνωστά τραγούδια του ΜίκηΘεοδωράκη από τους κύκλους «Οδύσσεια»,«Poetica»,«Asmata»,«Σερενάτες», “Μαουτχάουζεν”,”Μπαλάντες” καθώς και τραγούδια πάνω σε ποίηση Κάλβου, Καβάφη,Λόρκα, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Αναγνωστάκη, Γκάτσου, Παπαδόπουλου και Ελευθερίου.

Τάσος Αποστόλου

Τραγουδούν η Μαρία Φαραντούρη και ο Τάσος Αποστόλου.

Αχιλλέας Γουάστωρ: Μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση.

Παίζουν οι μουσικοί:

DAVIDLYNCH: Πνευστά
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ: Βιολοντσέλο
ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κοντραμπάσο
ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΑΚΚΑΣ: Μπουζούκι
ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΘΑΣ: Ηλεκτρική κιθάρα
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΠΗΣ: Κρουστά
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΟΥΑΣΤΩΡ: Πιάνο

Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ

Προπώληση εισιτηρίων εδώ

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 7282000

Εισιτήρια: 210 7282333

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης