Η Μπιγιονσέ στη συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μαντέλα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 09:00
Η Μπιγιονσέ στη συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μαντέλα
Το σούπερ αστέρι της αμερικανικής μουσικής σκηνής, η Μπιγιονσέ απέτισε φόρο τιμής την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2018 στον Νέλσον Μαντέλα, σε μια μεγαλειώδη συναυλία στο Γιοχάνεσμπουργκ, με τη συμμετοχή και άλλων σπουδαίων ερμηνευτών όπως του Εντ Σίραν, του Τζέι Ζι, του Φάρελ Ουίλιαμς και του Άσερ.

Το μουσικό σόου ήταν η κορύφωση μιας σειράς εκδηλώσεων που οργανώθηκαν για τα 100 χρόνια από τη γέννηση, την 18η Ιουλίου του 1918, του ήρωα της μάχης κατά του απαρτχάιντ. Πραγματοποιήθηκε επίσης στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την εξάλειψη της φτώχειας και του παιδικού υποσιτισμού και την προαγωγή της ισότητας των φύλων.

Η Μπιγιονσέ τραγούδησε πολλές επιτυχίες της και ερμήνευσε κι ένα τραγούδι μαζί με τον Εντ Σίραν.
Χιλιάδες θαυμαστές της, εκ των οποίων πολλοί κατάφεραν να απολαύσουν το θέαμα με δωρεάν είσοδο ως αντάλλαγμα για την ακτιβιστική δράση τους, κατέκλυσαν το στάδιο αρκετές ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας.

Πέραν μιας σειράς αστέρων του διεθνούς πενταγράμμου, μεταξύ αυτών του Κρις Μάρτιν, του συγκροτήματος Κολντπλέι, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα υποδέχθηκε τους ομολόγους του από τη Γκάνα Νάνα Ακούφο-Άντο, τη Ρουάντα Πολ Καγκάμε και τη Σιέρα Λεόνε Τζούλιους Μάαντα Μπίο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 09:01