Ο υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας, Χουάνγκ Χι, ζήτησε την εξαίρεση των BTS από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Νότιας Κορέας πρότεινε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου να επιτραπεί στα μέλη του παγκοσμίως αναγνωρισμένου συγκροτήματος της k-pop να αντικαταστήσουν την υποχρεωτική διετή στρατιωτική θητεία με εναλλακτικά προγράμματα.
 
«Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα σύστημα για την ενσωμάτωση προσωπικοτήτων του πολιτισμού και της τέχνης ως προσωπικό τέχνης» είπε ο υπουργός Πολιτισμού της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, σε ένδειξη αναγνώρισης προσωπικοτήτων όπως βραβευμένων αθλητών και καλλιτεχνών της κλασικής μουσικής και του ρόλου τους στην ενίσχυση της εικόνας της Νότιας Κορέας στο εξωτερικό».
 
Το σύστημα απαλλαγής έχει λειτουργήσει ουσιαστικά για να δώσει σε όσους έχουν ενισχύσει τη θέση της χώρας με βάση τις άριστες δεξιότητές τους περισσότερες ευκαιρίες να συνεισφέρουν στη Νότια Κορέα και δεν υπάρχει λόγος να αποκλειστεί αυτό το δημοφιλές πεδίο τέχνης-πολιτισμού, συνέχισε.
 
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί υπηρέτησης στρατιωτικής θητείας της Νότιας Κορέας, όλοι οι αρτιμελείς Κορεάτες πρέπει να καταταγούν για περίπου δύο χρόνια στον στρατό πριν από την ηλικία των 30 ετών. Αυτό έγινε μετά από τροποποίηση του νόμου στα τέλη του 2020, όταν το όριο ηλικίας αυξήθηκε από τα 28 έτη.
 
«Σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να είναι μια υπεύθυνη φωνή σε μια εποχή που υπάρχουν αντικρουόμενα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενόψει της στρατολόγησης ορισμένων μελών των BTS» πρόσθεσε ο Χουάγκ Χι.
 
Ο Jin είναι ένα από τα επτά μέλη του γκρουπ, ο οποίος πρόκειται να αρχίσει να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, καθώς κλείνει τα 30 αυτόν τον μήνα.
 
Ο υπουργός Πολιτισμού της Νότιας Κορέας σημείωσε επίσης ότι το να ωθούνται παγκοσμίως αναγνωρισμένων καλλιτέχνες της ποπ να σταματήσουν την καριέρα τους στο αποκορύφωμά της δεν θα ήταν μόνο μια μεγάλη απώλεια για την πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
 
Ωστόσο, η πρότασή του έχει προκαλέσει διαμάχη και αμφισβητείται από μερίδα πολιτών.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης