Την Κυριακή 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Ο καλός καιρός και η ζέστη, που θύμιζαν καλοκαίρι στάθηκαν σύμμαχοι και βοήθησαν τον κόσμο να βγει ήδη από πολύ νωρίς, για να κάνει τη βόλτα του και να απολαύσει την παρέλαση των γκρούπ.

Όσοι βρέθηκαν στην πλατεία γύρω στις 13.30 είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την μπάντα πνευστών Quilombo, που έδωσε άκρως εορταστικό και καρναβαλικό αέρα στη μέρα με το σόου που παρουσίασε και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 3. Μεγαλύτερη σε απόσταση, αφού πλέον το πρώτο γκρουπ ξεκινούσε από τη Φιλαρμονική, αλλά και σε κόσμο, αφού εφέτος ο αριθμός των γκρουπ ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά, ενώ υπήρχαν και αρκετά γκρουπ που είχαν έρθει από άλλες πόλεις ειδικά για το Καλαματιανό Καρναβάλι. Επίσης τα περισσότερα γκρουπ είχαν τριψήφιο αριθμό καρναβαλιστών, ενώ κάποια έφτασαν και τους 500 καρναβαλιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρέλαση άνοιξε όπως πάντα με την πριγκίπισσα Ιζαμπώ, τον Πρίγκιπα και τη συνοδεία τους, οι οποίοι χαιρετούσαν τον κόσμο και εισέπραξαν μεγάλο χειροκρότημα. Ακολουθούσε η μασκότ του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, ο Κορνήλιος, μαζί με τους δύο Τζόκερ που τον συνόδευαν και ακριβώς από πίσω τα γκρούπ. Χρώματα, λάμψη, πολύχρωμες στολές, όμορφα άρματα και κυρίως μεγάλα χαμόγελα συνέθεταν το σκηνικό. Όλοι οι καρναβαλιστές το ζούσαν, χαίρονταν, γελούσαν, χόρευαν και ξεσήκωναν και τον κόσμο που τους παρακολουθούσε και τους χειροκροτούσε. Η οδός Αριστομένους είχε πλημμυρίσει με κόσμο στα άκρα της, που πολλές φορές δεν χωρούσε και έβγαινε έξω από τα προστατευτικά σκοινιά, ενώ τόσος και περισσότερος κόσμος βρισκόταν και επάνω στην πλατεία.

Στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου ο βασικός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος αρκετά ευδιάθετος μετέδιδε τα όσα γίνονταν, μιλούσε και αστειευόταν  με τους καρναβαλιστές και με τον κόσμο. Από τον εξώστη του Πνευματικού Κέντρου ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κύριος Παναγιώτης Νίκας  χαμογελαστός και πρόσχαρος παρακολουθούσε την παρέλαση και πετούσε σοκολάτες στον κόσμο.  Στην μουσική επιμέλεια της παρέλασης ήταν οι djs Νάσος Παπατζιμόπουλος και Klimen οι οποίοι με τις μουσικές τους επιλογές ξεσήκωναν τον κόσμο.   

Μετά το πέρας της παρέλασης, ακολούθησαν οι βραβεύσεις των γκρούπ. Ο Δήμαρχος της πόλης παρέδωσε τα τρία βραβεία στα τρία μεγαλύτερα γκρουπ και κήρυξε την λήξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού δίνοντας ευχές για το 8ο σε ένα κλίμα τεράστιας χαράς, ικανοποίησης, αλλά και συγκίνησης.

Η εκδήλωση έληξε με την συναυλία των ONIRAMA. Το αγαπημένο συγκρότημα ανέβηκε στην σκηνή και ξεσήκωσε τον κόσμο, που είχε πλημμυρίσει την Κεντρική Πλατεία της Κλαμάτας και έμεινε μέχρι το τέλος. Με πολλή όρεξη και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες τραγούδησαν με τον κόσμο, χόρεψαν και δήλωσαν ότι ήταν μια από τις καλύτερες συναυλίες τους.

Η αυλαία του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού έπεσε φαντασμαγορικά, με πολύ χορό, πολλή χαρά και πολλά χαμόγελα. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης