Ο Τζάστιν Μπίμπερ ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει επιτυχίες του στο πλαίσιο του αγώνα Grand Prix της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία την Κυριακή, παρά τις εκκλήσεις προς τον ίδιο και άλλους καλλιτέχνες να ακυρώσουν τις εμφανίσεις τους στη διοργάνωση.

Η χώρα έχει επικριθεί για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με πολλούς να κατακρίνουν την απόφαση της F1 να διεξάγει αγώνες στη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από την προγραμματισμένη συναυλία, η αρραβωνιαστικιά του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου της Washington Post έγραψε ανοιχτή επιστολή για την εμφάνιση του Καναδού ποπ σταρ με τίτλο: «Σε παρακαλώ, Τζάστιν Μπίμπερ, μη δώσεις συναυλία για το καθεστώς που σκότωσε τον αρραβωνιαστικό μου».

«Πάνω από τρία χρόνια πριν, ο αρραβωνιαστικός μου, δημοσιογράφος και αρθρογράφος της Post, Τζαμάλ Κασόγκι, μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη πιστεύοντας ότι επρόκειτο να πάρει κάποια έγγραφα που χρειάζονταν για τον επικείμενο γάμο μας. Αντίθετα, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο από στελέχη που ενεργούσαν κατόπιν εντολής του Σαουδάραβα διαδόχου, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν» ανέφερε η Χατιτζέ Τσενγκίζ.

«Η βάναυση δολοφονία του έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Έκτοτε, πολλές οργανώσεις και άτομα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εγώ ζητάμε δικαιοσύνη και λογοδοσία. Γι’ αυτό σου γράφω μια έκκληση: Ακύρωσε τη συναυλία σου στις 5 Δεκεμβρίου στη Σαουδική Αραβία. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να στείλεις ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι το όνομα και το ταλέντο σου δεν θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση της φήμης ενός καθεστώτος που σκοτώνει τους επικριτές του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζάστιν Μπίμπερ έδωσε συναυλία στο Jeddah Corniche Circuit, όπως και οι καλλιτέχνες A $ AP Rocky, Jason Derulo, David Guetta και Tiesto.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης