Μια βραδιά αλησμόνητη έζησε το ενθουσιώδες και εμφανώς συγκινημένο κοινό στη  συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με την Μπέττυ Χαρλαύτη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Η συναυλία στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο εξελίχτηκε σε μυσταγωγία, με την τελευταία τραγουδίστρια του Μίκη Θεοδωράκη, ιδιαίτερα φορτισμένη λόγω και της επετείου θανάτου του οικουμενικού συνθέτη, ο οποίος την τίμησε με τη συνεργασία του ως το τέλος, να γίνεται ένα με το κοινό, που τραγουδούσε ασταμάτητα μαζί της και μαζί και με την εξαιρετική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών υπό τη μαέστρο Λίνα Γερονίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκίνηση περίσσευε καθώς οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη έσκιζαν τον αέρα μετη φωνή της Χαρλαύτη,σε ερμηνείες λαϊκών, λυρικών αλλά και επαναστατικών τραγουδιών του, αποδίδοντας, συνοδεία της εξαμελούς ορχήστρας της, κάθε πτυχή του έργου του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης: “… να πορευθούμε ακόμα μία φορά μαζί του και να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα”.

Η Πρόεδρος του Φεστιβάλ, κα Γεροπαναγιώτηκαι οι συντελεστές αφιέρωσαν τη συναυλία στην Ειρήνη των Λαών και εκτός από τα ελληνικά, κάποια τραγούδια αποδόθηκαν και σε άλλες γλώσσες. Μεταξύ αυτών ακούστηκαν και τα δύο τελευταία τραγούδια που ηχογράφησε ο Μίκης Θεοδωράκης σε πρώτη εκτέλεση με τη φωνή της Μπέττυς Χαρλαύτη.

Ο κόσμος που συνέρρευσε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Πατρών έφυγε σίγουρα με την ψυχή «λίγο ψηλότερα», ενώ αναφώνησε μαζί με τη συγκινημένη ερμηνεύτρια: «αιώνιος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης