Η make up artist Σάρα Τάνο έχει μεταμορφώσει αμέτρητες φορές τη Lady Gaga, αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν όταν η τραγουδίστρια-ηθοποιός αποφάσισε να υποδυθεί την Πατρίτσια Ρετζάνι στην ταινία «House of Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Η ηθοποιός είπε στη φίλη και συνεργάτιδά της ότι δεν ήθελε να δει τον εαυτό της στην οθόνη, ήθελε να εξαφανιστεί στον ρόλο. Η Σάρα Τάνο έπρεπε να επιμεληθεί την εμφάνιση ενός χαρακτήρα, με ιστορία που εκτείνεται σε τρεις δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιγράφοντας το μακιγιάζ που επέλεξε για την Πατρίτσια Ρετζάνι σε νεαρή ηλικία, η Σάρα Τάνο σε συνέντευξή της στο Variety είπε ότι ήθελε να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο νέα και αγνή. Αυτό σήμαινε την ελάχιστη ποσότητα μακιγιάζ, την ιδανική ποσότητα ώστε να μη φαίνεται ότι ήταν βαμμένη και στρογγύλεψα τα φρύδια της, διευκρίνισε.

Αναφερόμενη στην ημέρα του γάμου της Πατρίτσια Ρετζάνι, αποκάλυψε ότι πηγή έμπνευσης για το μακιγιάζ ήταν η Τζίνα Λολομπρίτζιτα και ότι τόσο ο Ρίντλεϊ Σκοτ όσο και η Lady Gaga ενθουσιάστηκαν με την αναφορά αυτή.

Χρησιμοποίησα προϊόντα που θα είχαν χρησιμοποιήσει τότε. Το μακιγιάζ στην Ιταλία τη δεκαετία του ’70 ήταν λίγο πίσω σε σύγκριση με τις ΗΠΑ. Εξακολουθούσαν να κάνουν εντυπωσιακά μακιγιάζ από τη δεκαετία του ’60, σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι έδωσε προσοχή στο περίγραμμα των ματιών με eyeliner.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σάρα Τάνο ανέφερε ότι μαζί με τον κομμωτή της Lady Gaga, Φρέντερικ Ασπίρας, έκαναν πολλή έρευνα για την εμφάνιση της Πατρίτσια Ρετζάνι. «Ο Φρέντερικ και εγώ περάσαμε μήνες φτιάχνοντας τον οδηγό μας. Είχε αναφορές σε αποχρώσεις του μακιγιάζ και χτένισμα για κάθε σκηνή της ταινίας. Μπορούσαμε να πάμε στη σκηνή 78 και να ξέρουμε ακριβώς πού βρισκόμασταν στο σενάριο και τι χρειαζόμασταν. Είχαμε έναν ολόκληρο τοίχο, σαν ομάδα ιατροδικαστών, με φωτογραφίες της και σε ποια ηλικία ήταν και προσπαθούσαμε να τη μιμηθούμε. Επίσης, δεν τη δείξαμε γερασμένη με προσθετικά, χρησιμοποίησα τεχνικές μακιγιάζ» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης