Οι τελετές απονομής των βραβείων μερικές φορές μοιάζουν ατελείωτες στο Χόλιγουντ, αλλά οι Χρυσές Σφαίρες, που εγκαινιάζουν την περίοδο των κινηματογραφικών βραβείων στο Λος Άντζελες, είναι γνωστό ότι είναι λιγότερο μεγαλοπρεπείς και οι καλεσμένοι συχνά επιφυλάσσουν εκπλήξεις. Το γεγονός ότι η σαμπάνια κυκλοφορεί από τραπέζι σε τραπέζι ίσως να μην είναι άσχετο…

Ακολουθούν πέντε στιγμές που άφησαν το στίγμα τους στις προηγούμενες διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο Τζέρεμι Ρένερ για τις «σφαίρες» της Τζένιφερ Λόπεζ

Ο Τζέρεμι Ρένερ, ο υπερήρωας Hawkeye στην κινηματογραφική σειρά της Marvel «Avengers» (“Οι Εκδικητές”), έκανε ένα κακόγουστο ευφυολόγημα το 2015 ενώ ετοιμαζόταν να δώσει μαζί με την Τζένιφερ Λόπεζ το αγαλματίδιο στον καλύτερο ηθοποιό σε τηλεοπτική σειρά ή τηλεταινία.

Όταν η J-Lo ρώτησε τον Αμερικανό ηθοποιό που έγινε διάσημος από την ταινία «The Hurt Locker:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μήπως θέλεις εγώ ν’ ανοίξω τον φάκελο (με το όνομα του νικητή), έχω τα κατάλληλα νύχια», αυτός απάντησε: «έχεις και τις ‘σφαίρες’ επίσης»…μια παρατήρηση για το στήθος της τραγουδίστριας που προκάλεσε κύμα αγανάκτησης. Πολλοί κατηγόρησαν τον τότε 45χρονο ηθοποιό ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την αισθησιακή λατίνα ντίβα κατά τη διάρκεια της βραδιάς που μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.

Νικητής του βραβείου ήταν ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον για το τηλεοπτικό “Fargo”, αλλά οι αντιδράσεις για τον Ρένερ μονοπώλησαν για μέρες τα πρωτοσέλιδα.

«Η νέα αυγή» της Όπρα Γουίνφρεϊ

Μεσούσης της αναταραχής με το σκάνδαλο Γουάινστιν στο Χόλιγουντ, η αμερικανίδα παρουσιάστρια και επιχειρηματίας ‘Οπρα Γουίνφρεϊ είχε προφητεύσει τον Ιανουάριο του 2018 την άφιξη μιας “νέας αυγής” για όλες τις γυναίκες και τις νέες που κακοποιούνται από “ισχυρούς και βάναυσους άνδρες”.

“Εδώ και πολύ καιρό, οι φωνές των γυναικών δεν ακούγονταν ούτε γίνονταν πιστευτές, αν αυτές τολμούσαν να πουν την αλήθεια απέναντι στην ισχύ των ανδρών αυτών. Αλλά αυτό τελείωσε. Τέλος εποχής γι αυτούς”, είχε δηλώσει η ντίβα της αμερικανικής τηλεόρασης με ύφος πασιονάριας, ενώ παραλάμβανε το βραβείο Cecil B. DeMille για το σύνολο της καριέρας της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης