Το Παιχνίδι Με Τη Φωτιά

Ο Γιόνγκ-σου συναντά τυχαία ένα κορίτσι το οποίο ζούσε στην ίδια γειτονιά με εκείνον και του ζητάει να φροντίσει τη γάτα της όσο εκείνη θα απουσιάζει σε ταξίδι στην Αφρική. Όταν θα επιστρέψει, θα του γνωρίσει τον Μπεν, έναν μυστηριώδη άντρα που γνώρισε όσο έλειπε, ο οποίος θα εξομολογηθεί το μυστικό του χόμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Beoning / Burning

Δραματική 2018

Διάρκεια: 148′

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νοτιοκορεάτικη ταινία, σκηνοθεσία Τσανγκ – Ντονγκ Λι

Πρωταγωνιστούν οι: Στίβεν Γιούν, Γιου Αχ-ιν, Τζουν Τζονγκ-σέο

Δείτε το τρέιλερ:


«Η Στολή του Λοχαγού»

Ασπρόμαυρο πολεμικό δράμα του Ρόμπερτ Σβέντκε, βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Γερμανού στρατιώτη Γουίλι Χέρολντ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες του πολέμου επιχειρεί να αποστατήσει, αλλά όταν βρίσκει τη στολή ενός λοχαγού της Βέρμαχτ οικειοποιείται την ταυτότητά του και σταδιακά την απάνθρωπη συμπεριφορά του.

Der Hauptmann / The Captain

Πολεμική 2017

Διάρκεια: 118′

Γερμανογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε με τους: Μίλαν Πέσελ, Φρέντερικ Λάου, Μαξ Χούμπαχερ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Η Επιστροφή του Μπεν» – Μια δραματική ταινία του Πίτερ Χέτζες με την Τζούλια Ρόμπερτς

Η Τζούλια Ρόμπερτς πρωταγωνιστεί στο οικογενειακό δράμα του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη Πίτερ Χέτζες («Για Ένα Αγόρι»).

Ο 19χρονος, εθισμένος στις ουσίες, Ben Burns (Lucas Hedges) επιστρέφει απροσδόκητα στο πατρικό του, την παραμονή των Χριστουγέννων. Η Holly, μητέρα του Ben (Julia Roberts) νιώθει ανακούφιση, αλλά παράλληλα, ανήσυχη με την κατάσταση υγείας του. Μετά από ένα ταραχώδες 24ωρο, μυστικά έρχονται στην επιφάνεια, μα η μητρική αγάπη αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, ικανή να νικήσει και να κρατήσει ασφαλή τον Ben.

Ben Is Back

Δραματική 2018

Σκηνοθεσία: Πίτερ Χέτζις

Ηθοποιοί: Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Νιούτον, Κόρτνεϊ Βανς, Λούκας Χέτζις.

Διάρκεια: 103 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

«Το Βράδυ που Έφαγε τον Κόσμο» – Μια ταινία τρόμου του Ντομινίκ Ροσέ

Ξυπνώντας σε κάποιο διαμέρισμα μετά από ένα ξέφρενο πάρτι, ο Σαμ έρχεται αντιμέτωπος με μια φριχτή πραγματικότητα: Ένας στρατός από ζόμπι έχει εισβάλλει στους δρόμους του Παρισιού και εκείνος είναι ο μοναδικός επιζών. Τρομοκρατημένος, κλείνεται μέσα στο κτήριο και οργανώνει την επιβίωσή του. Αναρωτιέται πόσο καιρό μπορεί να αντέξει στη σιωπή και στη μοναξιά και η απάντηση έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι τελικά δεν είναι μόνος.

The Night Eats the World

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Ροσέ

Ηθοποιοί: Άντερς Ντάνιελσεν Λίε, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Ντενί Λαβάν.

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

Η Ιστορία της Jiyan

Ντοκιμαντέρ του Χαλούκ Ουνάλ για την «Επανάσταση των Γυναικών» εναντίον της πολιορκίας του ISIS στο Κομπάνι της βόρειας Συρίας.

Η ταινία βασίζεται στην προσωπική ιστορία και την αφήγηση μιας γυναίκας πρωταγωνίστριας, που οραματίζεται μια φεμινιστική, οικολογική επανάσταση. Μέσα από τα μάτια αυτής της αντιστασιακής, γυναίκας πολεμίστριας, η οποία είναι επίσης διοικήτρια τάγματος, το δημιουργικό ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία της Jiyan» προσπαθεί να διερευνήσει τις πιθανότητες ενός θεμελιώδους κοινωνικού μετασχηματισμού, παρά τις ισχυρές παραδόσεις της περιοχής, τις φεουδαρχικές πατριαρχικές δομές και τον αυξανόμενο ολοκληρωτισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό από όλες τις πλευρές.

Δείτε το βίντεο:

Στο Σώμα Της

Ντοκιμαντέρ του Ζαχαρία Μαυροειδή που καταγράφει τη δεκαπενθήμερη παραμονή ντόπιων κατοίκων του νότιου άκρου της Θηρασιάς στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης, προετοιμάζοντάς την για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Kάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, οι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάριδες» επιστρέφουν στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Για δύο βδομάδες προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των νεκρών και υπέρ υγείας των ζωντανών προετοιμάζοντας παράλληλα τη Μονή για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τον υπόλοιπο χρόνο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη στην άλλη μεριά του ηφαιστείου.

Το «Στο Σώμα Της» καταγράφει τη ράθυμη καθημερινότητα της φθίνουσας παράδοσης του «Δεκαπέντε». Μέσα από τις ιστορίες των γυναικών που κάθε καλοκαίρι επιστρέφουν για δεκαπέντε μέρες στη Μονή διερευνά θέματα πίστης, ταυτότητας και φύλου. Το «αμόλυντο» σώμα της Παναγίας, το ερημωμένο σώμα της πάλαι ποτέ αγροτικής Θηρασιάς και το φθαρτό σώμα των γυναικών συνθέτουν μια εφήμερη αναπαράσταση της μεταπολεμικής Ελλάδας στη σκιά της Σαντορίνης.

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης