«Αγάπη Είναι»

H νέα ταινία της Κλερ Μπερζέ με τίτλο «Αγάπη Είναι», η οποία βραβεύτηκε στο Giornate degli Autori του Φεστιβάλ Βενετίας είναι ένα γαλλικό οικογενειακό δράμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε που η σύζυγος του αποφάσισε να φύγει από το σπίτι, ο Μάριο μεγαλώνει μόνος του τις κόρες του. Η Φρίντα, 14 χρόνων, τον κατηγορεί ότι είναι δική του ευθύνη που έφυγε η μητέρα της. Η Νίκι, 17 χρόνων, ονειρεύεται την ανεξαρτησία της. Ταυτόχρονα, ο Μάριο περιμένει τη σύζυγο του να επιστρέψει.

C’est Ça l’Amour

Σκηνοθεσία: Κλερ Μπερζέ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πρωταγωνιστούν: Μπουλί Λανέρ, Ζιστίν Λακρουά, Σαρά Χενοσμπέργκ.

 Διάρκεια: 89 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

Η Ελ Φάνινγκ στην ταινία «Teen Spirit»

 Η Βάιολετ, μια ντροπαλή έφηβη που ζει στη Νήσο Γουάιτ της Αγγλίας, ονειρεύεται να γίνει διάσημη τραγουδίστρια της ποπ μουσικής έτσι ώστε να ξεφύγει από τη μικρή πόλη που ζει και τη διαλυμένη οικογένειά της. Με τη βοήθεια ενός απροσδόκητου μέντορα, η Βάιολετ θα μπει σε έναν διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού που όμως θα δοκιμάσει την εντιμότητα, το ταλέντο και τη φιλοδοξία της.

Σκηνοθεσία: Μαξ Μινγκέλα

Ηθοποιοί: Ελ Φάνινγκ, Ρεμπέκα Χολ, Μίλι Μπράντι, Ελίζαμπεθ Μπέρινγκτον.

Διάρκεια: 92 λεπτά

Είδος ταινίας: Μιούζικαλ / Βιογραφία

Δείτε το τρέιλερ:

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» – H Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη μεγάλη οθόνη

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας» είναι η ιστορία ενός άτυχου έρωτα μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός αμφιλεγόμενου Τούρκου αξιωματικού, κατά την αυγή του ελληνικού πολέμου για την ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821.

Η εικοσάχρονη Άννα-Χριστίνα ερωτεύεται τον Συνταγματάρχη Ταρίκ, ένα ανερχόμενο αστέρι του τουρκικού στρατού, που έχει μεγάλες αμφιβολίες για τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του και που κάποτε της είχε χαρίσει τη ζωή όταν ήταν παιδί και βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού… αλλά το εκκολαπτόμενο ειδύλλιό τους φέρνει τραγωδία στην οικογένεια και στο χωριό της. Ορκισμένη να εκδικηθεί τους Τούρκους, η Χριστίνα λαμβάνει μέρος στην ελληνική επανάσταση και αναπόφευκτα γίνεται τοπικό σύμβολο του ελληνικού κινήματος αντίστασης, εμπνέοντας τους συμπατριώτες της και προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που προσφέρουν αμοιβή για το κεφάλι της. Έχοντας πιστέψει ότι θα μπορούσε να αφήσει πίσω τα συναισθήματά της, η Χριστίνα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον άνδρα, που την αγαπά ακόμη και θέλει να την κρατήσει ασφαλή αλλά που τώρα του έχουν αναθέσει την αιχμαλωσία της. Οι συναντήσεις και οι αψιμαχίες τους οδηγούν αναπόφευκτα σε μια τραγική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης μάχης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας.

Cliffs of Freedom  

Σκηνοθεσία: Βαν Λινγκ

Ηθοποιοί: Τάνια Ρέιμοντ, Γιαν Ουντίν, Ράζα Τζάφρι, Πάτι Λούπον, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κέβιν Κόριγκαν, Μπίλι Ζέιν, Ντίνο Κέλλυ, Τζέιμι Κρίστιαν Γουόρντ, Κώστας Μάντιλορ, Σάιμον Κασσιανίδης, Ρακέλ Κάσιντι, Ρουθ Γκέμελ, Κάρλο Ρότα, Άιβαν Κέι.

Διάρκεια: 137 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

«Ο Κορσικανός» – Ένα δραματικό θρίλερ του Τιερί ντε Περετί

Γαλλικό δραματικό θρίλερ. Ένας νεαρός αστός, πρώην μέλος εθνικιστικής οργάνωσης της Κορσικής, αποφασίζει να επιστρέψει στο νησί έπειτα από τον θάνατο ενός φίλου και συμμαχητή του, γνωρίζοντας πως έχει λίγες πιθανότητες να μείνει ζωντανός.

Ο σκηνοθέτης, Τιερί ντε Περέτι, στη δεύτερη ταινία του, που προβλήθηκε στις Κάννες, θέλησε να καταδείξει τις ολέθριες επιπτώσεις που είχαν τα εθνικιστικά κινήματα στη γενέτειρά του, αφηγούμενος την ιστορία ενός νεαρού, ο οποίος αναγκάζεται να μεταναστεύσει στη Γαλλία, προκειμένου να ξεφύγει από το βίαιο παρελθόν του, καθώς υπήρξε ενεργό μέλος εθνικιστικών οργανώσεων. Ο θάνατος ενός παλιού συντρόφου, του ξυπνά μνήμες και συνειδητοποιεί όλα όσα τον μεταμόρφωσαν από έναν νέο άνθρωπο της μεσαίας τάξης, γεμάτο όνειρα και σχέδια για το μέλλον σε έναν ριζοσπαστικό, ακτιβιστή επαναστάτη, που περνάει τη ζωή του μόνιμα καταδιωκόμενος. Η απόφαση στο δίλημμα να παραστεί ή όχι στην κηδεία του συντρόφου του στο νησί όπου είναι καταζητούμενος, είναι αυτή που θα καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Une Vie Violente

Δραματική 2017

Διάρκεια: 107′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τιερί ντε Περετί με τους: Ζαν Μισελανζελί, Ανρί – Νοέλ Ταμπαρί, Σεντρίκ Απιετό.

Δείτε το τρέιλερ:

Το Πορτρέτο της Τερέσα

Κουβανέζικο δράμα του 1979. Η Τερέσα, μητέρα τριών κοριτσιών και υπάλληλος σε εργοστάσιο υφαντουργίας, νιώθει εγκλωβισμένη ανάμεσα στα οικογενειακά και τα κοινωνικά της καθήκοντα. Κι ενώ το χορευτικό συγκρότημα των συναδέλφων της στη δουλειά ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό, ο σύζυγός της διαμαρτύρεται γιατί εκείνη δεν του αφιερώνει καθόλου χρόνο.

Retrato de Teresa

Κοινωνική 1979

Διάρκεια: 103′

Κουβανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Πάστορ Βέγκα με τους: Ντέζι Γρανάδος, Αδόλφο Γιουράδο.

Δείτε το τρέιλερ:

Το Πραξικόπημα – Τουρκική δραματική κομεντί εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα.

22 Μαΐου 1963: Τούρκοι στρατιωτικοί ετοιμάζουν πραξικόπημα για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Άγκυρας. Περιμένοντας νέα από την πρωτεύουσα, μια ομάδα αξιωματικών κινείται την ίδια στιγμή για να καταλάβει το ραδιοφωνικό σταθμό της Κωνσταντινούπολης και να εξαγγείλει διάγγελμα.

Anons / The Announcement

Δραματική κομεντί 2018

Διάρκεια: 94′

Τουρκική ταινία, σκηνοθεσία Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν με τους: Μουράτ Κιλίς, Σεντσάν Γκιλεργιούζ, Ερντέμ Σενοτσάκ.

Δείτε το τρέιλερ:

Σούπα Μόντο – Η κενυάτικη ιστορία μιας…διαφορετικής υπερηρωίδας

Η εννιάχρονη Τζο, η οποία λατρεύει τις ταινίες δράσης, είναι βαριά άρρωστη κι έχει λίγους μήνες ζωής ακόμη. Η μητέρα της προσπαθεί να την προστατεύσει με κάθε τρόπο, αλλά η αδερφή της την παροτρύνει να πιστέψει στις μαγικές ικανότητές της και πείθει το χωριό να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Supa Modo

Δραματική 2018

 Διάρκεια: 74′

Κενυάτικη ταινία, σκηνοθεσία Λικάριον Γουαϊναϊνά με τους: Στίσι Γουαβέρου, Μάριαν Νούνγκο, Νιαγουάρα Ντάμπια.

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης

Κομεντί βασισμένη σε κόμικς του Σεμπέ. Ένας διάσημος μηχανικός ποδηλάτων, τον οποίο σέβονται όλοι οι συγχωριανοί του, κρύβει ένα μυστικό που κινδυνεύει να αποκαλυφθεί εξαιτίας ενός φωτογράφου: δεν έχει ιδέα πώς να κάνει ποδήλατο.

Raoul Taburin

Κομεντί 2018

Διάρκεια: 89′

Γαλλο-βελγική ταινία, σκηνοθεσία Πιέρ Γκοντό με τους: Μπενουά Πελβούρντ, Σουζάν Κλεμάν, Εντουάρ Μπαέρ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου» με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μάνο Βακούση, Θοδωρή Αντωνιάδη

Μεταφορά της ομότιτλης νουβέλας του Γιάννη Μακριδάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Λαπατά. Τη νύχτα που πεθαίνει ο αρχιεπίσκοπος η σκυλίτσα ενός απομονωμένου μοναχού γεννά τρία κουταβάκια. Την άλλη μέρα το πρωί όμως εκείνη πεθαίνει στα ξαφνικά.

Δραματική 2018

Διάρκεια: 100′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Γιάννης Λαπατάς με τους: Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μάνο Βακούση, Θοδωρή Αντωνιάδη.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης