Με τρεις νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Πρόκειται για την «Επίσημη Συμμετοχή» με τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Πενέλοπε Κρουζ, την ταινία καταιγιστικής δράσης «Bullet Train» με τον Μπραντ Πιτ, και την κωμωδία «Διακοπές με την Οικογένεια» με τον Τζόι Κόι.

Ακόμη οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν σε επανέκδοση τη βραβευμένη ταινία «Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού», και το «Atlantic City» του Λουί Μαλ -για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του πολυβραβευμένου Γάλλου σκηνοθέτη- με τους Μπαρτ Λάνκαστερ και Σούζαν Σαράντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσημη Συμμετοχή

Ένας δισεκατομμυριούχος αποφασίζει παρορμητικά να γίνει ο παραγωγός μιας εμβληματικής ταινίας και απαιτεί να έχει τους καλύτερους συντελεστές. Καταρχάς προσλαμβάνεται η αναγνωρισμένη σκηνοθέτις Lola Cuevas για να ηγηθεί του φιλόδοξου εγχειρήματος. Έπειτα το all-star cast ολοκληρώνουν δύο κορυφαίοι ηθοποιοί με μεγάλα ταλέντα και ακόμα μεγαλύτερα «εγώ»: ο καρδιοκατακτητής από το Hollywood Félix Rivero και ο ριζοσπαστικός θεατρικός πρωταγωνιστής Iván Torres. Και οι δύο είναι θρύλοι αλλά όχι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι. Μέσα από μια σειρά εκκεντρικές δοκιμασίες που θέτει η Lola, θα πρέπει ο Félix kai o Iván να αντιμετωπίσουν όχι μόνο ο ένας τον άλλο, αλλά και την ίδια τους τη φήμη. Ποιος θα καταφέρει να παραμείνει όταν τελικά η κάμερα θα ξεκινήσει να γράφει;

Σκηνοθεσία: Μαριάνο Κον, Γκαστόν Ντουπράτ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Όσκαρ Μαρτίνεζ

Ισπανία, Αργεντινή, 2022

Διάρκεια: 115 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

Bullet Train: Η νέα συναρπαστική ταινία δράσης του Ντέιβιντ Λιτς με τον Μπραντ Πιτ και τη Σάντρα Μπούλοκ

Στην ταινία Bullet Train, ο Brad Pitt υποδύεται τον Ladybug, έναν κάπως κακότυχο δολοφόνο που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του έπειτα από σειρά αποτυχιών. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του Ladybug τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο-όλοι με σχετικούς, αλλά αντικρουόμενους σκοπούς- πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ένα βασικό σκοπό. Να βρει έναν τρόπο να κατέβει από αυτό το τρένο. Από τον σκηνοθέτη της ταινίας Deadpool 2, David Leitch, το τέλος της γραμμής δεν είναι παρά η αρχή μιας ανεξέλεγκτης, συναρπαστικής διαδρομής στη σύγχρονη Ιαπωνία.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς

Ηθοποιοί: Μπραντ Πιτ, Τζόι Κινγκ, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Άντριου Κότζι, Χιρογιούκι Σανάντα, Μίχαελ Σάνον, Σάντρα Μπούλοκ.

Διάρκεια: 152 λεπτά

Είδος ταινίας: Δράσης, Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:

 

Διακοπές με την Οικογένεια

Ο Τζόι επιστρέφει στο πατρικό του για να γιορτάσουν οικογενειακά το Πάσχα, με πολύ φαγητό, γέλιο, γκρίνια, τσακωμό, αγάπη και παρεξηγήσεις.

Ο διάσημος stand-up κωμικός Τζόι Κόι σε μία κωμωδία για τα εορταστικά οικογενειακά τραπέζια και όλα όσα μπορούν να πάνε στραβά.

Easter Sunday

Παίζουν οι Τζίμι Ο. Γιανγκ, Τία Καρέρε, Μπράντον Γουάρντελ, Εύα Νομπλεζάντα, Λίντια Γκαστόν, Ασίφ Αλί, Ρόντνεϊ Το, Γιουτζίν Κορδέρο, Τζέι Τσαντρασέκαρ, Τίφανι Χάντις, Λου Ντάιμοντ Φίλιπς. Σκηνοθεσία Τζέι Χαντρεσεκάρ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού (1965) σε επανέκδοση

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, στο Σλοβακικό Τμήμα της Τσεχοσλοβακίας. Ο Άντον «Τόνο» Μπρτκο είναι ένας φτωχός ξυλουργός, που ζει με τη γυναίκα του, η οποία δεν τον εκτιμά και τόσο πολύ. Ένα βράδυ, θα τους επισκεφτεί η αδελφή της με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι διοικητής στην πόλη. Τότε θα του δώσει την ιδιοκτησία ενός μαγαζιού που βρίσκεται στην Κεντρική Οδό, του οποίου η ιδιοκτήτρια ήταν μία ηλικιωμένη, σχεδόν κωφή, γυναίκα. Όλο αυτό στο πλαίσιο της «αριανοποίησης», καθώς η γυναίκα είναι Εβραία.

Η ταινία των Γιαν Καντάρ και Έλμαρ Κλος βασίστηκε σε μυθιστόρημα του Λάντισλαβ Γκρόσμαν, ο οποίος μαζί με τους δύο σκηνοθέτες, έγραψε και το σενάριο. Με τους Ζόζεφ Κρόνερ, Ίντα Καμίνσκα, Χάνα Σλίβκοβα, Μάρτιν Χόλι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Atlantic City (1980) σε επανέκδοση

Η ταινία του Λουί Μαλ, «Atlantic City» κατάφερε να κερδίσει πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ στις σημαντικότερες κατηγορίες (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, Α’ ανδρικού και Α’ γυναικείου ρόλου) και τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Ο Λου, ένας ηλικιωμένος πρώην γκάνγκστερ ζει στην ίδια πολυκατοικία με τη Σάλι, μια νεαρή σερβιτόρα που ονειρεύεται να γίνει ντίλερ σε καζίνο. Ο μπλεγμένος με το εμπόριο ναρκωτικών πρώην άντρας της Σάλι και η τοπική μαφία θα δοκιμάσουν τα όρια της φαντασιοπληξίας, της ειλικρίνειας, της μοναξιάς και τελικά του αυτοσεβασμού των ηρώων στην παρηκμασμένη Atlantic City.

Με τους Μπαρτ Λάνκαστερ, Σούζαν Σαράντον, Μισέλ Πικολί και τη μουσική του Μισέλ Λεγκράν, με ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες από τη Summer Classics.

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης