Ως ένα ντέρμπι για τη δόξα ανάμεσα στην ταινία «Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν περιγράφει η αμερικανική έκδοση της «Guardian» την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα εφετινά Όσκαρ. Αναφερόμενος με εγκωμιαστικά σχόλια στην ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, ο αμερικανικός Τύπος εκτιμά ότι το «Favourite» και το «Roma», οι δύο ταινίες που ισοφάρισαν στην κορυφή των υποψηφιοτήτων, θα κονταροχτυπηθούν τη βραδιά των Όσκαρ για την τελική επικράτηση.

Υπό αυτό το πρίσμα, η «Guardian» αναφέρεται στο δυνατό κάστινγκ του «Favourite», υποστηρίζοντας ότι η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, καθώς η έως τώρα πορεία της ταινίας, την είχε κατατάξει ανάμεσα στους πιθανούς διεκδικητές των βραβείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Favourite» συγκέντρωσε συνολικά 10 υποψηφιότητες, στη μία από τις οποίες διαγωνίζεται ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινούμενη στην ίδια γραμμή, η εφημερίδα «The New York Times» επισημαίνει πως εφέτος δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί και έτσι η απονομή των βραβείων θα είναι μια βραδιά αναμέτρησης. Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, ο Γιώργος Λάνθιμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στις υποψηφιότητες αναγνωρίστηκαν και οι τρεις βασικές ηθοποιοί της ταινίας. «Αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή: τρεις πολύ δυνατές γυναίκες, χωρίς να διαχωρίζονται. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μου αναγνωρίστηκαν είναι αυτό για το οποίο είμαι πολύ περήφανος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, το «Hollywood Reporter» παρατηρεί και ότι και οι δύο ταινίες που ηγούνται της κούρσας των βραβείων έχουν αποκλειστικά γυναικείους χαρακτήρες στο επίκεντρο της πλοκής τους, ενώ ο ιστότοπος «Vox» σημειώνει ότι το «Favourite» κατάφερε να αναπτύξει ένα «απροσδόκητο μομέντουμ», εκτιμώντας ότι «ίσως είναι τελικά ώρα για την (Ολίβια) Κόλμαν να πάρει σπίτι το Όσκαρ της – ακριβώς στην κατάλληλη ώρα για να πρωταγωνιστήσει σαν μια διαφορετική βασίλισσα στην επόμενη σεζόν του «The Crown» στην Netflix».

Η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Dolby Theatre που βρίσκεται στην περιοχή του Χόλιγουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης