Τα βραβεία του 20ού Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, 09:09
Τα βραβεία του 20ού Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, το 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

Η κριτική επιτροπή απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στο «Μητρικό ένστικτο / Duelles» του Βέλγου σκηνοθέτη Ολιβιέ Μασέ - Ντεπάς. Το βραβείο κοινού απέσπασε η ταινία «Κολύμπα ή αλλιώς Βυθίσου / Le grand bain» του Ζιλ Λελούς.

Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό παρουσία μεταξύ άλλων, πρεσβευτών ξένων χωρών.

Μετά την απονομή ακολούθησε η προβολή σε αβάν πρεμιέρ της ταινίας «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» (Le Mystery

 Henri Pick) στην οποία παραβρέθηκε ο σκηνοθέτης Ρεμί Μπεζανσόν μαζί με τον συγγραφέα και σεναριογράφο της ομώνυμης ταινίας, Νταβίντ Φενκινός (David Foenkinos). Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Μαΐου.

Το 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη από τις 11 ως τις 17 Απριλίου και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα προβληθούν 14 ταινίες στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

Οι σκηνοθέτες Sandrine Dumas και Βασίλης Δογάνης θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους και στη Θεσσαλονίκη.

Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα επιλέξουν μία ανάμεσα σε πέντε ταινίες από αυτές που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη (Πάντα λέμε ψέματα σε αυτούς που αγαπάμε, Το μυστήριο του κυρίου Πικ, Φιλότεχνος κλέφτης, Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου και Amanda) και θα απονείμουν σε αυτήν, ειδικό βραβείο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, 09:10