Απόλυτα επιτυχημένο είναι το Euro 2008 της Αυστρίας και της Ελβετίας, σύμφωνα με τον Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ κάνοντας ένα μίνι-απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία του τουρνουά, έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος και τόνισε:

«Έχουμε περάσει την πρώτη στροφή, με οκτώ παιχνίδια να έχουν ήδη διεξαχθεί. Όλες οι ομάδες έχουν αγωνιστεί και όλα τα στάδια έχουν φιλοξενήσει το πρώτο τους ματς. Έχουμε δει σπουδαίο ποδόσφαιρο σε ορισμένα ματς, με καταιγιστική δράση και αρκετά γκολ».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι στον αγωνιστικό χώρο έχουμε δει σημαντική μείωση στον αριθμό των κίτρινων και των κόκκινων καρτών. Στην πραγματικότητα μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμία κόκκινη κάρτα και οι κίτρινες έχουν μειωθεί κατά 40%, σε σύγκριση με το Euro 2004. Στα γήπεδα δεν υπάρχουν περιστατικά για να αναφέρουμε. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος από τη δράση εντός αγωνιστικού χώρου. Επιπλέον, έχουμε ακούσει τους φιλάθλους να τραγουδάνε τους εθνικούς τους ύμνους και να σέβονται τους ύμνους των άλλων και ακόμα και να τους χειροκροτούν», συμπλήρωσε ο Πλατινί.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης