Η Κολομβια επιβλήθηκε την Πέμπτη με 1-0 της Σενεγάλης στη Σαμάρα, για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου και προκρίθηκε ως πρώτη από το συγκεκριμένο γκρουπ στους 16 του Μουντιάλ της Ρωσιας, με τους Αφρικανούς αντίθετα να μένουν εκτός συνέχειας. 
Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι το πέτυχε ο Mίνα στο 74ο λεπτό. Στην επόμενη φάση η ομάδα του Πέκερμαν θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του 7ου ομίλου (Βέλγιο ή Αγγλία), ενώ με τον αποκλεισμό της Σενεγάλης, που κατετάγη 3η, η Αφρική δεν θα έχει κανέναν εκπρόσωπο στους «16».
Aξίζει να σημειωθεί ότι η το αφρικανικό συγκρότημα ισοβάθμισε με 4 βαθμούς με την Ιαπωνία κι έχοντας αμφότερες τον ίδιο συντελεστή τερμάτων (4-4) η πρόκριση κρίθηκε στο «φερ πλέι» (οι «μπλε σαμουράι» είχαν λιγότερες κίτρινες κάρτες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η Κολομβία ήταν από την αρχή πιο δραστήρια και στο 13΄ σε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή που κέρδισε ο Φαλκάο, την εκτέλεση ανέλαβε ο Κιντέρο, με τον Εντιαγέ να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 16΄ ο Μανέ μπήκε στην περιοχή και μόνος προ του Οσπίνα δέχθηκε το μαρκάρισμα του Κάρλος Σάντσες. Ο διαιτητής έδειξε αρχικά πέναλτι, αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια του VAR ανακάλεσε την απόφασή του και δέχθηκε ότι ο Κολομβιανός αμυντικός έδιωξε καθαρά την μπάλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κολομβία ανέλαβε τα ηνία του ματς και προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις στην εστία της Σενεγάλης, αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι και το 65΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφθασε στον Μουριέλ που έκανε το σουτ, αλλά κόντραρε λίγο πριν καταλήξει στην εστία, στο σώμα του Κουλιμπαλί κι έφυγε κόρνερ.
Η Κολομβία επιβεβαίωσε την υπεροχή της στο 74΄ όταν σκόραρε με κεφαλιά Μίνα από εκτέλεση κόρνερ του Κιντέρο. Ο αγώνας «άναψε» στη συνέχεια, αφού στο σημείο εκείνο η Κολομβία έπαιρνε την πρόκριση και η Σενεγάλη έμενε εκτός.
Έτσι οι Αφρικανοί βγήκαν στην επίθεση και στο 77΄ ο Σαρ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή κι έδιωξε ο Οσπίνα, όπως και στο αμέσως επόμενο λεπτό σε κεφαλιά του Μίνα προς τα πίσω που παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ.

Σενεγάλη-Κολομβία 0-1

Γκολ: 74′ Mίνα (Κολομβία)

Κίτρινες: Μοχίκα (Kολομβία), Νιάνγκ (Σενεγάλη)

Σενεγάλη: Εντιαγέ – Σαμπάλι (74′ Bαγκέ), Κουλιμπαλί, Σανέ, Γκασάμα – Γκάνα, Κουγιατέ, Ισμαίλα, Μανέ – Μπαλντέ (80′ Κονατέ), Νιάνγκ (86′ Σακό)


Κολομβία: Οσπίνα – Μοχίκα, Μίνα, Ντάβινσον Σάντσες, Αρίας – Κ. Σάντσες, Ουρίμπε (83′ Λέρμα), Χάμες (31′ Μουριέλ), Κουαδράδο, Κιντέρο – Φαλκάο (89′ Μπόρχα)


l

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης