Η περσινή χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ΑΕΚ και Ολυμπιακός προσέφεραν πλούσιο θέαμα και έναν αλησμόνητο τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Φέτος η κληρωτίδα έκανε τα… παιχνίδια της και έθεσε αντιμέτωπες τις δύο ομάδες στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Ωστόσο, λόγω των πυρκαγιών στη Βορειοανατολική Αττική, το παιχνίδι καθυστέρησε ένα μήνα. Σήμερα το βράδυ (21:15, ΝOVA) θα παραταχτούν και πάλι στο ΟΑΚΑ σε μια ρεβάνς του περσινού τελικού.
Η ΑΕΚ θέλει να πάρει τη ρεβάνς, αλλά στην προσπάθειά της θα λείπουν οι Edinho και Κυργιάκος, οι οποίοι μετακόμισαν σε Malaga και Liverpool, αντίστοιχα, ενώ απόντες θα είναι και οι τραυματίες Gerlado Alves, Καράμπελας και Αλεξόπουλος.
Παράλληλα, ο Dusan Bajevic απέκλεισε από την αποστολή τους Λαγός, Ρίκκα, Κουτρομάνος, Ταχτσίδης και Γκέντσογλου.
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει 4-5-1, έχοντας τον Saja κάτω από τα δοκάρια και τους Araujo, Majstorovic, Jahic και Juanfran στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Μάκος και Καφές. Μπροστά τους θα κινούνται οι Guerreiro, Leonardo και Scocco, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ismael Blanco.
Στην αποστολή βρίσκονται ακόμα οι: Αραμπατζής, Γεωργέας, Arce, Hersi, Yahaya, Manduca, Nemeth και Παυλής.
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με προπονητή τον Zico και βοηθό του τον Bozidar Badovic. Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι πολλά και νοκ-άουτ για τη σημερινή αναμέτρηση είναι οι Matt Derbyshire, Enzo Maresca, Didier Domi και Luciano Galletti.
Σε σχέση με τον περσινό τελικό οι Belluschi, Djordjevic, Πατσατζόγλου, Kovasevic και Άντζας δε θα δώσουν το παρών, καθώς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αποχώρησαν από τους «ερυθρόλευκους».
Οι Πειραιώτες αναμένεται να παραταχτούν με 4-5-1. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα θα παίξουν οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Mellberg και Raul Bravo. Στολτίδης, Ledesma και Dudu θα είναι στον άξονα, ενώ στα πλάγια θα ξεκινήσουν οι Zairi και Leonardo. Μοναδικός προωθημένος θα αγωνιστεί ο Diogo.
Στην αποστολή βρίσκονται και οι: Pardo, Γκαλίτσιος, Zewlakow, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Oscar, Γ. Παπαδόπουλος και Μήτρογλου.
Να σημειώσουμε ότι αυτό είναι το 64ο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, που θα γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Η Ένωση μετράει 21 νίκες, ενώ ο Ολυμπιακός 23.
Τα υπόλοιπα 20 ματς έληξαν ισόπαλα.

