Η UEFA άνοιξε φάκελο έρευνας σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν χθες το βράδυ στη Σόφια, με συνέπεια τη διακοπή δύο φορές του αγώνα Βουλγαρίας-Αγγλίας (0-6) για τα προκριματικά του Euro 2020.

O πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γκρεγκ Κλαρκ, ο οποίος χαρακτήρισε αυτό που συνέβη στο στάδιο Λέφσκι «ντροπιαστικό και φρικτό», επιβεβαίωσε την έναρξη της έρευνας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μίλησα με τους εκπροσώπους της UEFA τόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όσο και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά και στο τέλος. Μου είπαν ότι θα διεξαχθούν έρευνες ώστε να αξιολογηθούν σωστά οι φοβερές αυτές σκηνές τρομερού ρατσισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, η τηλεοπτική παραγωγή της μετάδοσης του αγώνα μεταξύ Γαλλίας-Τουρκίας (1-1) ανέφερε σήμερα σε σχετική της ανακοίνωση ότι απέφυγε να δείξει εικόνες από τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων διεθνών, ακολουθώντας τους κανονισμούς και τις οδηγίες της UEFA.

Να σημειωθεί ότι καμία από αυτές τις εικόνες δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση, παρόλο που οι φωτογραφίες εξαπλώθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης