Στις 9 Οκτωβρίου οι εκλογές της EΠΟ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 21:12
Στις 9 Οκτωβρίου οι εκλογές της EΠΟ

Στις 9 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε απόψε (31/8) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Σήμερα, στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, αλλά μερικές ώρες αργότερα η Ε.Ε. τις όρισε στην ημερομηνία που είχε καθορίσει από τον περασμένο Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη τροπολογία της κυβέρνησης, οι εκλογές σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες είχαν προβλεφθεί για το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς.

Προσφάτως FIFA και UEFA είχαν ζητήσει διάλογο της Ομοσπονδίας με το υφυπουργείο για την εξεύρεση λύσης ως προς το ζήτημα της ημερομηνίας. Να σημειωθεί επίσης ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το ισχύον σύστημα, δηλαδή με τις ψήφους των Ε.Π.Σ. και όχι με διεύρυνση του εκλογικού σώματος.

Από την Ομοσπονδία προτάσσεται το επιχείρημα πως η αναμενόμενη «ολιστική μελέτη» των δύο υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραδοθεί προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, που συνεπάγεται χρονική αδυναμία νομοθέτησης της κυβέρνησης, προς την κατεύθυνση εναρμόνισης του καταστατικού της ΕΠΟ κατά τις επιταγές FIFA και UEFA.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 21:19