«Βόμβα» στο γαλλικό ποδόσφαιρο, καθώς η Εισαγγελία της Γαλλίας, σε απόφασή της την Πέμπτη (02/07), καλεί τον Καρίμ Μπενζεμά σε δίκη για την υπόθεση «Sextape».

Ο σούπερ-σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για «συνενοχή σε απόπειρα εκβιασμού» αναφορικά με την υπόθεση εκβιασμού του (σημερινού άσου του Ολυμπιακού) Ματιέ Βαλμπουενά το 2015, όπως ανακοίνωσε η γαλλική δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπενζεμά, κατηγορείται πως υποκίνησε τον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας, να πληρώσει τους εκβιαστές, οι οποίοι απειλούσαν πως θα έβγαζαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τον ίδιο να βρίσκεται σε πολύ προσωπικές στιγμές.

Το γραφείο του εισαγγελέα των Βερσαλλιών, στην περιοχή του Παρισιού, ζήτησε επίσης να οδηγηθούν σε δίκη άλλοι τέσσερις άνδρες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, αλλά ζήτησε την απαλλαγή του (άλλοτε άσου του Παναθηναϊκού) Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί αρχικά για συνενοχή.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων από την κατηγορία της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Οκτώβριο του 2015, ενώ η Εθνική Γαλλίας προετοιμαζόταν στη Νις για τον φιλικό αγώνα κόντρα στην Αρμενία, ο Καρίμ Μπενζεμά, μίλησε στον Ματιέ Βαλμπουενά για την ύπαρξη ενός «ροζ» βίντεο που πρωταγωνιστούσε ο ίδιος.

Για τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν μία φιλική συζήτηση με στόχο να προειδοποιήσει και μόνο τον συμπαίκτη του. Ο Βαλμπουενά ωστόσο, από την πλευρά του επισημαίνει πως υπήρξε κουβέντα για να πληρώσει προκειμένου να μην διαρρεύσει το βίντεο.

Επί μήνες, ένα άγνωστο πρόσωπο, προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του για να τον εκβιάσει και να ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα, προκειμένου να μην δοθεί το βίντεο στον Τύπο.

Ο Βαλμπουενά, αναγνώρισε πολύ γρήγορα τα πρόσωπα που προσπαθούσαν να του αποσπάσουν χρήματα. Ήταν ο Μουσταφά Ζουαουί και ο Αξέλ Ανγκό, δύο άνδρες που συνδέονταν με τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Μασσαλίας.

Η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες των δύο ανδρών και διαπίστωσε πως μία εξ αυτών ήταν και με τον Καρίμ Ζενατί, αδερφικό φίλο του Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Ζενατί διαβεβαίωνε στη συνομιλία τους δύο άνδρες πως ο Μπενζεμά θα μιλούσε με τον Βαλμπουενά για την ύπαρξη του βίντεο, προκειμένου να τον πείσει για να… αγοράσει τη σιωπή των δύο εκβιαστών.

Τον Νοέμβριο του 2015, λίγους μήνες πριν από το Euro 2016 που διοργανώθηκε στη Γαλλία, ο Μπενζεμά και ο φίλος του Καρίμ Ζενατί, συνελήφθησαν από την αστυνομία και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Έκτοτε, ο Μπενζεμά, που διατεινόταν διαρκώς πως είναι αθώος, δεν εκλήθη ποτέ ξανά την Εθνική Γαλλίας, με τη φανέλα της οποίας είχε μετρήσει ως τότε 81 συμμετοχές.

Ο δε Τζιμπρίλ Σισέ, πρώην Γάλλος διεθνής και συμπαίκτης του Βαλμπουενά στη Μαρσέιγ, ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε τον σημερινό άσο του Ολυμπιακού για την ύπαρξη του βίντεο, αλλά όπως τόνισε το μόνο που ήθελε ήταν να τον προειδοποιήσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης