Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ο Παναθηναϊκός και ο ΑΠΟΕΛ σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», παρουσία περίπου 2.000 φίλων του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» έδειξαν ξανά βελτιωμένοι στο πρέσινγκ, στην κατοχή της μπάλας και στη μεσοεπιθετική λειτουργία τους, όμως είχαν «θέματα» στα μετόπισθεν, ειδικά στις στατικές φάσεις της κυπριακής ομάδας. Προηγήθηκαν με τον Θεοδώρου οι Κύπριοι, ισοφάρισε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Αργύρης Καμπετσής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλύτερα στο ματς και για περίπου ένα τέταρτο πολιόρκησε την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, χωρίς ωστόσο, να βρει τελική προσπάθεια. Οι Κύπριοι, ωστόσο, ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 21’, όταν από σέντρα του Νταουσβίλι, ο Θεοδώρου πήδηξε ψηλότερα τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού κι έκανε το 1-0 για τον ΑΠΟΕΛ.

 

Οι «πράσινοι» έχασαν για λίγο την επιθετικότητά τους μετά το γκολ, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 39’, όταν από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, ο Σιδεράς έπιασε κεφαλιά πάνω απ’ τα δοκάρια του Ουζόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 44’ από εξαιρετική ασίστ του Βιγιαφάνιες στην πλάτη της άμυνας, ο Ενγκμπακοτό βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε με τη μία, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι κι άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός βρήκε γρήγορο γκολ στο 49’ μετά από εξαιρετική συνεργασία του νεοεισελθόντα Καμπετσή με τον Χατζηγιοβάνη κι ασίστ του τελευταίου προς τον 22χρονο επιθετικό, ο οποίος πλάσαρε για το 1-1.

Στο 51’ από κόρνερ του Ντε Βινσέντι, ο Βινίσιους έπιασε σκαστή κεφαλιά που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη κι ακολούθως απομακρύνθηκε απ’ τους αμυντικούς του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πιο απειλητικός και στο 74’ ο Αϊτόρ έφτασε κοντά στο 2-1, όμως το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ουζόχο. Στο 84’ οι «πράσινοι» άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του Καμπετσή από καλή θέση, έφυγε πάνω από τα δοκάρια στην τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα.

Κίτρινες: Χατζηγιοβάνης – Ουζόχο, Βινίσιους

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης (76’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (76’ Σάντσες), Βέλεθ (84’ Σάρλια), Σιδεράς, Χουάνκαρ (87’ Χατζηθεοδωρίδης), Ρούμπεν (84’ Σαβιέρ), Μαουρίσιο (71’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (76’ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες (72’ Μπουζούκης), Ενγκμπακοτό (46’ Αϊτόρ), Καρλίτος (46’ Καμπετσής).

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Τσεμπάκε (64’ Λουντέμο), Καρό, Βινίσιους, Ζαμπάλα, Νταουσβίλι, (64’ Σάντος) Εφραίμ (77’ Εντονγκαλά), Ντε Βινσέντι, Ντανίλο, Θεοδώρου (85’ Κατσαντώνης), Κβιλιτάια (85’ Γουίλερ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης