Με τον Περόνε στο 54’ να σκοράρει, ενώ είχε περάσει αλλαγή στην ανάπαυλα, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 1-0 της Δόξας Δράμας, σε παιχνίδι για την 20η αγωνιστική της Super League.
Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης είχε την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την ομάδα της Δράμας. Η Δόξα απείλησε πρώτη με τον Αμβρόσιο Παπαδόπουλο να πλασάρει και τον Πιπίνη να απομακρύνει τη μπάλα. Ο Τσαμπούρης στο 26’ με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη φάση στο 42’, όπου ο Χακόμπο απέκρουσε την προσπάθεια του Ουέλινγκτον.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι την πρώτη ευκαιρία την είχε η Δόξα. Ο Παπαδόπουλος στο 53’ πάσαρε στον Αραβίδη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά. Το 1-0 σημειώθηκε ακριβώς στην επόμενη φάση.
Στο 54’ ο Περόνε πήρε τη μπαλιά από τον Αλβάρεζ και κατάφερε να σκοράρει το μοναδικό γκολ του αγώνα, το οποίο έδωσε τους βαθμούς στους Αρκάδες. Στο 55’ η άμυνα του Αστέρα έκανε μεγάλο λάθος στη σέντρα του Αραβίδη, η μπάλα έφτασε στον Ουέλινγτον που ήταν μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά αυτός σούταρε άουτ.
Η Δράμα συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, ωστόσο, στο 67’ ο Σοϊλέδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Χακόμπο. Ο Αστέρας απάντησε στο 78’, όταν ο Χούλι επιχείρησε εν κινήσει το σουτ, όμως ο Σέρεμετ επενέβη εντυπωσιακά.
Αστέρας Τρίπολης – Δόξα Δράμας 1-0 (Nova3)
Γκολ: 54′ Περόνε
Κίτρινες κάρτες: Ουσέρο, Κουρμπέλης, Περόνε – Σοϊλέδης, Κυβελίδης
Κόκκινες κάρτες: –
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Κουρμπέλης (72′ Λαδάκης), Πιπίνης, Ουσέρο, Μπρέσκα, Φορμίκα, Ράγιος, Σολάκης (56′ Χούλι), Μπακασέτας (46′ Περόνε).
Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Σικαλιάς, Γελαδάρης, Βέρτζος (69′ Κυβελίδης), Τριποτσέρης, Αραβίδης, Σοϊλέδης (74′ Ρούτσης), Παπαδόπουλος, Λίμα, Ουέλιγκτον, Βάντερσον (82′ Καπέλ).
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:
Σάκης Τσιώλης: «Η αιτία για την πολύ μέτρια εικόνα του Αστέρα σήμερα είχε να κάνει με το άγχος, αφού ξέραμε ότι αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Είχαμε και πολλές αναγκαστικές αλλαγές, οι οποίες μας επηρέασαν. Ο Μπαρτολίνι ανέβασε υψηλό πυρετό και στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν δύο παιδιά που προσπάθησαν πολύ».
Σάββας Τσαμπούρης: «Το άγχος που είχαμε σε αυτό το παιχνίδι ήταν υπερβολικό. Το σημαντικό είναι η νίκη. Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς και μέσα στην εβδομάδα θα δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας».
Μάκης Κατσαβάκης: «Οι διαιτητές θα πρέπει να σεβαστούν την προσπάθειά μας. Δεν θέλω να μειώσω τη νίκη και την απόδοση του Αστέρα, αλλά κάνουμε έναν αγώνα που πολλοί δε σέβονται. Σήμερα κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και πιστεύω ότι δικαιούμασταν τουλάχιστον ένα βαθμό. Κάναμε πολλές φάσεις στο 0-0 για να προηγηθούμε και με λάθη των διαιτητών προηγήθηκε ο Αστέρας. Δεν φταίει πάντως ο Αστέρας που δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ, το ξεκαθάρισα. Πριν από το 1-0 είχαμε ευκαιρίες για να προηγηθούμε εμείς».
Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

