Του Παύλου Κρούστη

Πληροφορίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συσκευή:  HUAWEI FreeBuds 3

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: 

Τύπος: Ασύρματα open-fit ακουστικά 
Τύπος ασύρματης σύνδεσης: Bluetooth 5.1
Bluetooth Chipset: HUAWEI Kirin A1
Οδηγοί: dynamic 14mm
Διαστάσεις: 41.5 x 20.4 x 17.8 mm (το κάθε ακουστικό) / 60.9 x 21.8 mm (θήκη φόρτισης)
Βάρος: 4.5 γρ. (το κάθε ακουστικό) / 48 γρ. (θήκη φόρτισης)
Αυτονομία: έως 4 ώρες για τα ακουστικά (30mAh) / έως και 4 φορτίσεις η θήκη (410mAh) / Σύνολο έως 20 περίπου ώρες
Φόρτιση: Ενσύρματη (USB Type-C (5V 1.2A 6W)) / Ασύρματη (Qi standard (2W))
Χαρακτηριστικά: Ενεργή Ακύρωση Θορύβου (Active Noise Cancelling – ANC)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρώμα: Red, Carbon Black, Ceramic White 

Τιμή: €199,00 [Huawei.com/gr]


 

Δείτε τη video-παρουσίαση:
 

Η αγορά των ασύρματων ακουστικών βρίσκεται σε σημαντική άνοδο, ειδικότερα δε, για τη συγκεκριμένη υποκατηγορία των Buds. Τα AirPods της Apple ξεκίνησαν μια νέα τάση, την οποία φαίνεται να ακολουθεί πιστά ο ανταγωνισμός και ευτυχώς για τους καταναλωτές, πλέον σε πολλές περιπτώσεις έχουμε ακόμα καλύτερη ποιότητα σε ενδεχομένως καλύτερη τιμή.
 

Τα FreeBuds 3 της Huawei αποτελούν μία από τις πιο ποιοτικές προτάσεις της αγοράς και τα είδαμε για πρώτη φορά πριν μερικούς μήνες. Πλέον κυκλοφορούν και στην Valentine έκδοση, στο χρώμα του πάθους, που εντυπωσιάζει και ξεχωρίζει από μακριά.
 

Design

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα των FreeBuds 3 και μάλιστα της κόκκινης έκδοσης είναι αδιαμφισβήτητα η εμφάνιση του προϊόντος, αφού έχουμε ενδεχομένως την πιο σέξι συσκευή στην ευρύτερη κατηγορία των gadgets που έχουμε πιάσει στα χέρια μας τον τελευταίο καιρό. H θήκη τους, που χρησιμοποιείται φυσικά και για τη φόρτισή τους, είναι ολοστρόγγυλη με καλαίσθητο, μοντέρνο σχεδιασμό και πολύ πιο βολική στο κράτημα από άλλες αντίστοιχες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό, ενώ βολεύεται άνετα σε τσέπη.

Στο κάτω μέρος της, στο κέντρο διαθέτει τη θύρα USB-C, που χρησιμεύει για τη φόρτιση και ένα σχεδόν αόρατο LED, που ενημερώνει αναλόγως χρώματος για την κατάσταση της φόρτισης ή της μπαταρίας. Οι θήκες αυτού του τύπου, για όσους δεν γνωρίζουν, χρησιμεύουν και σαν powerbanks για τα ακουστικά, αφού τα ίδια τα ακουστικά, όντας true wireless, διαθέτουν δικές τους μπαταρίες και αυτονομία και μπορούν να φορτίσουν ξανά από την μπαταρία της θήκης. Περισσότερα για την αυτονομία θα πούμε λίγο παρακάτω.
 

Ανοίγοντας το καπάκι στο επάνω μέρος, εντοπίζουμε τις επιρροές της Apple με τα AirPods, από τα οποία εμπνεύστηκε η Huawei και τα συνδύασε με το Dolphin Bionic Design, που δίνει στα δύο ακουστικά ένα πολύ μοντέρνο σχήμα. Τα συγκεκριμένα ακουστικά-ψείρες, όπως θα τα λέγαμε κάποτε, πλέον ονομάζονται buds. Κοινώς, σφηνώνονται στο αυτί σας και αναλόγως τεχνολογίας, προσφέρουν ακύρωση θορύβων, είτε μέσω σιλικόνης, που είναι ο παθητικός τρόπος, είτε μέσω ενεργής ακύρωσης, που είναι και ο τρόπος που επιλέγει η Huawei για τα FreeBuds 3.

Τα FreeBuds 3 είναι φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό και δεν διαθέτουν μέρη από σιλικόνη, το οποίο μας είχε προβληματίσει για το κατά πόσο θα είναι σταθερά στο αυτί μας. Δοκιμάζοντάς τα, πειστήκαμε ότι στέκονται πολύ πιο σταθερά από οποιαδήποτε άλλα open-fit ακουστικά έχουμε δοκιμάσει. Το σχήμα τους επιτρέπει όχι μόνο σωστή διείσδυση στο αυτί, αλλά και σωστή ακουστική.
 

Διαθέτουν ασημένια μεταλλικά μέρη στο κάτω κομμάτι τους και αυτός ο συνδυασμός κόκκινου και ασημί μάς θύμισε πολύ την εκθαμβωτική στολή του υπερ-ήρωα της Marvel, Iron Man, παρότι η αισθητική του design δεν στοχεύει προς τα εκεί.
 

Χρήση
 

Τα ακουστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω Bluetooth με οποιοδήποτε συσκευή υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, όμως είναι βελτιστοποιημένα για χρήση με Android τηλέφωνα, ενώ οι χρήστες Huawei και Honor smartphones έχουν κάποιες επιπλέον ευκολίες. Για παράδειγμα, σε Huawei τηλέφωνο εντοπίσαμε αστραπιαία σύνδεση, αμέσως μόλις ανοίξαμε το καπάκι της συσκευής, ενώ υπάρχει και η εφαρμογή της Huawei, AI Life, μέσω της οποίας μπορείτε να ρυθμίσετε διάφορες παραμέτρους, όπως το επίπεδο της ακύρωσης θορύβων και τη λειτουργία της αφής στο κάθε ακουστικό. Παράλληλα, στα τηλέφωνα Huawei και Honor υπάρχει αυτόματη παύση όταν αφαιρείτε τα ακουστικά από τα αυτιά σας, ανάμεσα σε άλλα perks.
 

Το Bluetooth chipset, Kirin A1, προσφέρει συγχρονισμένη μετάδοση για τα δύο ακουστικά και ελαχιστοποίηση της καθυστέρησης κατά την παρακολούθηση περιεχομένου. Επιπρόσθετα, ο βελτιστοποιημένος κωδικοποιητής προσφέρει σταθερή σύνδεση και εμποδίζει παράσιτα στον ήχο σας, ακόμα και σε πολύπλοκα περιβάλλοντα, όπως είναι το αστικό ή αυτό ενός αεροδρομίου.

Όσον αφορά το tapping, τα ακουστικά δεν διαθέτουν κουμπιά, αλλά είναι ευαίσθητα στην αφή και επιτρέπουν λειτουργία με διπλό άγγιγμα στο καθένα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την παύση της μουσικής σας, είτε για την ενεργοποίηση της ενεργής ακύρωσης θορύβων, κλπ. Μας ξένισε δυστυχώς η έλλειψη δυνατότητας ελέγχου της έντασης από τα ακουστικά, αφού αυτό γίνεται μόνο από τη συνδεδεμένη συσκευή σας.
 

Τα FreeBuds 3 δεν είναι ιδανικά για τρέξιμο, αν αυτός είναι ο σκοπός σας. Δεν θα αποτρέπαμε κάποιον από το να τα δοκιμάσει κι έτσι, αφού είναι πολύ σταθερά για την κατηγορία τους, αλλά γενικότερα αυτού του είδους ακουστικά ταιριάζουν καλύτερα στο προφίλ του businessman και όχι κάποιου που έχει σκοπό την εντατική κίνηση.

Η αυτονομία τους είναι στις 3-4 ώρες περίπου με μια φόρτιση, ενώ μπορείτε να τα φορτίσετε έως και 3-4 φορές ακόμη με τη θήκη, η οποία από τη μεριά της φορτίζει είτε ασύρματα, όπου υπάρχει διαθέσιμη (πχ. με την αντίστροφη φόρτιση των Mate 20 Pro και P30 Pro), είτε μέσω USB-C. Μέσω καλωδίου η θήκη φορτίζει σε μία ώρα περίπου και τα ακουστικά μέσα στη θήκη για να γεμίσουν απαιτούν επίσης μια ώρα περίπου.
 

Ποιότητα ήχου
 

Στο κομμάτι της ποιότητας του ήχου, έχουμε να κάνουμε με ένα από τα αστέρια της κατηγορίας. Η συχνοτική απόκριση είναι αρκετά ουδέτερη, όπως πρέπει, για να τη φέρετε εσείς στα μέτρα σας με κάποιο EQ της προτίμησής σας και θα τα προτείναμε τόσο για μουσική, όσο και για ταινίες και gaming. Τα μπάσα τους είναι αρκετά καλά, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη τη μορφή τους και αναμενόμενα διαπρέπουν στην κατηγορία των κλήσεων.
 

Τα FreeBuds 3 φαίνεται να είναι ειδικά σχεδιασμένα για τηλεφωνικές κλήσεις, αφού αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο διαπρέπουν. Ο ήχος των κλήσεων είναι κρυστάλλινος, ενώ εξίσου καθαρά ακουγόμαστε κι εμείς μέσω του μικροφώνου. 

Σημαντικό κομμάτι σε όλα τα παραπάνω παίζει η ενεργή ακύρωση θορύβου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει παθητική, μην περιμένετε σε καμία περίπτωση να κοπούν όλοι οι εξωτερικοί θόρυβοι, όμως ο αλγόριθμος κάνει αρκετά καλή χρήση του θορύβου που εκπέμπει για να ακυρώσει τους ανεπιθύμητους ήχους. Θα συνεχίσετε να ακούτε την κίνηση στον δρόμο ή το βουητό του αεροπλάνου, αλλά δεν ενοχλεί σε καμία περίπτωση. Η έντασή τους επίσης είναι εξαιρετική.
 

Η Huawei έχει προνοήσει ώστε να μην χρειάζεται να βγάλετε τα ακουστικά σας όταν σας μιλά κάποιος και έτσι όταν εντοπίσουν φωνή που απευθύνεται προς εσάς, όπως την εκλάβουν τα μικρόφωνα, τότε αυτή περνά στον ήχο που ακούτε από τα ακουστικά σας. Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, που σίγουρα θα βοηθήσει αρκετούς.
 

Συμπέρασμα
 

Τα FreeBuds 3 αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση για την πολύ συγκεκριμένη αυτή κατηγορία ακουστικών. Αν θέλετε να δείχνετε στιλάτοι και να έχετε εξαιρετική ποιότητα στις κλήσεις σας, μην ψάξετε άλλο. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε Android χρήστες και το κόκκινο χρώμα αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό. Η ενεργή ακύρωση θορύβου είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε τέτοια ακουστικά και αποτελεί ένα επιπλέον premium χαρακτηριστικό, μαζί με την εξαιρετική αυτονομία, την πανεύκολη συνδεσιμότητα και την πολύ καλή ποιότητα ήχου.

Βαθμολογία:  8/10

Το προϊόν μάς παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης