Του Παύλου Κρούστη

H Huawei μοιράστηκε μαζί μας τα νέα της wearables κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις τελευταίες ημέρες τα δύο νέα Huawei smartwatches: το Huawei Watch GT 2 Pro και το Huawei Watch FIT. Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε μια πρώτη εικόνα από το νεό premium smartwatch της εταιρείας, με κατασκευή από τιτάνιο και κεραμική πλάτη που… αλλάζει τα πάντα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την παρουσίαση:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huawei τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει από τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο smartwatch, ανά 6 μήνες περίπου, με τη βασική σειρά Watch GT να αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες της αγοράς. Ενώ πέρυσι παρουσιάστηκε το εξαιρετικό Watch GT 2 και πριν 6 μήνες είδαμε το πιο… σπορ Watch GT 2e, ήρθε η ώρα για μια μεγαλύτερη αλλαγή.

Η εταιρεία φέρνει αυτήν τη φορά στην αγορά 2 μοντέλα: το Watch GT 2 Pro και το Watch FIT. Τα δυο μοντέλα διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, καθώς το GT 2 Pro απευθύνεται πλέον σε χρήστες που ψάχνουν ένα πιο premium προϊόν, κοιτάζοντας προς το στιλ και την κομψότητα, με το Watch FIT να εστιάζει περισσότερο στην αθλητική δραστηριότητα. Κι ενώ το FIT διαφοροποιείται σημαντικά ακόμα κι ως προς την εμφάνιση, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι το GT 2 Pro υπερκαλύπτει σε χαρακτηριστικά κάθε άλλο smartwatch της εταιρείας και παράλληλα προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό βλέπουμε φέτος ένα ρολόι το οποίο κοιτά εμφανώς προς την κομψότητα και ανεβαίνει πολλές κατηγορίες ως προς την ποιότητα κατασκευής. Έχουμε πλαίσιο από τιτάνιο σε μια κατασκευή από ζαφείρι και κεραμική επιφάνεια στο κάτω μέρος, λεία και φιλική προς το δέρμα, ένα χαρακτηριστικό που θα μας απασχολήσει και παρακάτω, αφού δίνει νέες δυνατότητες.

Η εμφάνιση του GT 2 Pro είναι η μεγαλύτερη αλλαγή φέτος και σαφώς ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, αφού όπως υποδηλώνει και η υψηλότερη τιμή (στα €329 πλέον) έχουμε αλλάξει κατηγορία. H ανθεκτικότητα των υλικών είναι αδιαμφισβήτητη και… όσο και να το χτυπήσετε, αυτό θα παραμείνει αστραφτερό. Στα χέρια μας έχουμε την Sport Edition με το λουράκι από φθοροελαστομερές υλικό, που είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Ακόμη πιο στιλάτη βρίσκουμε την Classic Edition, που χαρίζει στο ρολόι πιο μοδάτο σχεδιασμό με το δερμάτινο λουράκι. Φυσικά, μπορείτε να αλλάξετε τα λουράκια σε όποια έκδοση επιθυμείτε.

Όσον αφορά την οθόνη του, έχουμε και πάλι επίπεδη AMOLED στις 1,39 ίντσες, ανάλυσης 454 x 454. Μεγάλη, καθαρή και όμορφη. Οι νέες προσόψεις (ή αλλιώς watchfaces) ταιριάζουν με την κομψή εμφάνιση του ρολογιού και ακολουθούν πιο… σοβαρούς τόνους, αφού πλέον μπορούν να συνοδεύσουν και black tie εμφανίσεις. Υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικές προσόψεις. Δεκάδες από αυτές μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ρολόι σας και να τις εναλλάσσετε στη στιγμή ή αν θέλετε μπορείτε να τις διαχειριστείτε μέσα από την εφαρμογή Huawei Health/Υγεία για μία ακόμη φορά. Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε κινητό με το ρολόι, κατεβάζοντας απλά το App Gallery, το HMS Core και την εφαρμογή Huawei Health στο κινητό σας, ενώ τα κινητά Huawei και Honor την έχουν προεγκατεστημένη.

Οι προσόψεις πλέον διαθέτουν πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Θα βρείτε πρόσοψη που σας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τη θέση της σελήνης ή την ώρα της ανατολής του ηλίου, ενώ κάποιες είναι δυναμικές και απεικονίζουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που εσείς θα θέσετε μέσω της εξατομίκευσης. Λεπτομέρειες όπως αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση που εντοπίζει το βαρόμετρο μπορούν να φαίνονται στην οθόνη σας και παράλληλα να λαμβάνετε και ενημερώσεις για τις αλλαγές τους. Το ίδιο γίνεται και με τις απότομες αλλαγές του καιρού.

Για ακόμη μία φορά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το watchface με την ονομασία Gallery για να ανεβάσετε τη δική σας φωτογραφία για φόντο στο ρολόι σας και έπειτα να την παραμετροποιήσετε. Αυτήν τη φορά, η διαδικασία είναι πάναπλη, αφού το Watch GT 2 Pro υποστηρίζει τη λειτουργία OneHop της Huawei. Με λίγα λόγια μπορείτε απλά να ανοίξετε μια φωτογραφία στο κινητό σας, να ακουμπήσετε πάνω στην πλάτη του κινητού το ρολόι σας και αυτόματα να δείτε τη φωτογραφία που τραβήξατε ως watchface στο ρολόι!

Το άλλο νέο χαρακτηριστικό που αξίζει περισσότερο απ’ όλα είναι η ασύρματη φόρτιση. Ξεχάστε πλέον τη βάση. Υπάρχει φυσικά στο πακέτο, αλλά δεν θα τη χρειαστείτε καν, αν έχετε κινητό που υποστηρίζει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, όπως το P40 Pro. Ενεργοποιώντας απλά τη λειτουργία αυτή στο κινητό σας, μπορείτε να τοποθετήσετε το ρολόι πάνω στην πλάτη του κινητού και αυτό να φορτίσει. Ήδη η αυτονομία είναι στις 14 μέρες, που σημαίνει ότι θα ξεχνάτε να το φορτίσετε, ενώ παράλληλα με μόλις 5 λεπτά φόρτισης έχετε χρήση 10 ωρών μέσω της βάσης. Η ίδια ασύρματη βάση μπορεί να διατηρήσει ακόμη και την ενέργεια και του κινητού σας αν αυτό υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση!

Όσον αφορά στις υπόλοιπες λειτουργίες έχουμε μερικές νέες προσθήκες στις δραστηριότητες, οι οποίες πλέον ξεπερνούν τις 100. Απ’ αυτές ξεχωρίζουν οι νέες για σκι και σνόουμπορντ, αλλά και του γκολφ, που μετρά ακόμη και ταχύτητα του swing σας. Οι νέες φωνητικές εντολές μπορούν να σας βοηθήσουν επάνω στην άσκηση, υπενθυμίζοντάς σας ότι ξεπεράσατε κάποιο όριο ή να σας ενημερώσουν για την έναρξη και τη λήξη της δραστηριότητας. Επιπλέον έχουμε φωνητική καθοδήγηση σε μαθήματα τρεξίματος.

Το GT 2 Pro, όπως και το GT 2, υποστηρίζει φωνητική κλήση, καθώς διαθέτει μικρόφωνο και ηχείο. Δεν μπορείτε να γράψετε μήνυμα, αλλά ούτε και να καλέσετε κάποιον αριθμό, όμως μπορείτε μέσω του Huawei Health να ορίσετε αγαπημένες επαφές και να τις καλείτε εύκολα μέσω του ρολογιού. Επιπλέον και πάλι μπορείτε να συνδέσετε Bluetooth ακουστικά απευθείας στο ρολόι και να ορίζετε αν θα ακούτε την αποθηκευμένη μουσική σας με τον ήχο να βγαίνει από όποια πηγή επιλέξετε εσείς (είτε το κινητό σας, είτε τα ακουστικά σας, είτε το ρολόι). Στο Watch GT 2 Pro μπορείτε να αποθηκεύσετε πάνω από 500 τραγούδια κι έτσι αν βγείτε για παράδειγμα για άσκηση, να έχετε μόνο τα ακουστικά σας και το ρολόι, χωρίς να είναι απαραίτητο να κουβαλάτε και το κινητό. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία δίνει δώρο με το Watch GT 2 Pro για τις προπαραγγελίες, τα εξαιρετικά Freebuds 3i.

Απ’ τις υπόλοιπες λειτουργίες έχουμε όσα ήδη γνωρίζαμε, με βελτιωμένα όμως χαρακτηριστικά. Η μέτρηση καρδιακών παλμών μετράται πλέον με το HUAWEI TruSeen 4.0+ επί 24ώρου βάσεως, ενώ το TruSleep 2.0 μπορεί να εντοπίσει κοινούς τύπους προβλημάτων στον ύπνο σας και να σας δώσει συμβουλές. Επιπλέον έχουμε μέτρηση στρες, αλλά και το Huawei TruRelax, που βοηθά με ασκήσεις αναπνοής. Η δημοφιλής πλέον λειτουργία μέτρησης οξυγόνου στο αίμα επίσης επιστρέφει.

Τέλος, ακόμα μια λειτουργία που δεν υπήρχε είναι το Route Back, με το οποίο μπορείτε να καταγράψετε τη διαδρομή που κάνετε χρησιμοποιώντας το GPS και αν στην επιστροφή δεν υπάρχει καλό σήμα, να χρησιμοποιήσετε το ρολόι για να εντοπίσετε ακριβώς τη διαδρομή που κάνατε. Σίγουρα είναι κάτι πολύ χρήσιμο για τις πεζοπορίες.

Γενικά, το Watch GT 2 Pro είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: είναι η βελτιωμένη έκδοση του Watch GT 2, που έρχεται μεν με ακριβότερη τιμή, αλλά και premium νέα εμφάνιση και χαρακτηριστικά. Η κεραμική πλάτη δίνει νέες δυνατότητες, ενώ η ποιότητα κατασκευής έχει ανέβει πολλά επίπεδα, χαρίζοντας μάλιστα πιο κομψή εμφάνιση. Κάπως έτσι, η Huawei ανεβαίνει κατηγορία στα smartwatches.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης