Η Google αποκάλυψε επίσημα ότι τα επερχόμενα smartphones της, Pixel 6, θα ενσωματώνουν δικό τους chip, το οποίο ονομάζεται Tensor. Πρόκειται για μια κίνηση η οποία οφείλεται, όπως λένε, στους «υπολογιστικούς περιορισμούς» των διαθέσιμων επιλογών από τρίτες εταιρείες.
 

Η εταιρεία δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη και τα χαρακτηριστικά μηχανικής εκμάθησης του νέου SoC θα «ξεκλειδώνουν συγκεκριμένες εμπειρίες» στα τηλέφωνα της εταιρείας, κάτι που ίσως έχει να κάνει με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής και τις φωτογραφικές δυνατότητες.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά που κυκλοφορεί επί του παρόντος στην αγορά είναι τα Pixel 5, τα οποία ενσωματώνουν chipset της Qualcomm.
 

«Η ομάδα που σχεδίασε το δικό μας chip είχε ως στόχο να κάνει ακόμη πιο ικανά τα Pixel», αναφέρει μια ανάρτηση εκπροσώπου της εταιρείας. «Με το Tensor σχεδιάσαμε λεπτομερώς κάθε κομμάτι του chip και το προσαρμόσαμε στα υπολογιστικά φωτογραφικά μοντέλα της Google. Για τους χρήστες, αυτό σημαίνει εντελώς νέα χαρακτηριστικά, αλλά και βελτιώσεις σε ήδη υπάρχοντα».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έγινε λόγος για τα νέα στοιχεία ασφαλείας, που θα συνδυάζονται με το ενσωματωμένο chip της συσκευής, Titan M2. Αυτό θα δώσει περισσότερα επίπεδα ασφαλείας -σε επίπεδο hardware- στα Pixel 6 απ’ ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο κινητό.
 

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, ανέφερε ότι το chip βρίσκεται υπό ανάπτυξη τα τελευταία 4 χρόνια, συμπληρώνοντας τα εξής: «Το Tensor βασίζεται στις 2 δεκαετίες εμπειρίας μας στους υπολογιστές και είναι η μεγαλύτερη καινοτομία για τα Pixel έως τώρα.»

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης