Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κάμερα επηρεάζει σημαντικά πλέον στην αγορά ενός κινητού και μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για τους καταναλωτές. Μόλις μερικά χρόνια πριν ήταν όμως που περάσαμε στο επόμενο στάδιο και ένας κατασκευαστής έφερε την επανάσταση. Η Huawei, σε συνεργασία με τη Leica, επαναπροσδιόρισε το επίπεδο των φωτογραφικών δυνατοτήτων ενός smartphone, παρουσιάζοντας καινοτομίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
 

Αυτό το επίτευγμα έρχεται με τις φωτογραφικές ναυαρχίδες της εταιρείας, τη σειρά P. Κάθε χρόνο βλέπουμε τα κινητά της εταιρείας να έρχονται με νέες λειτουργίες που αφορούν στη φωτογραφία και τη λήψη βίντεο, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό να ακολουθεί. Επί σειρά ετών, τα μεγαλύτερα τεχνολογικά sites στον κόσμο εξυμνούν με διθυράμβους τις συσκευές της Huawei γι’ αυτά που καταφέρνουν, μέσω της ανάπτυξης hardware και software. Φέτος, ήρθε μία ακόμα επανάσταση: τα Huawei P40 και P40 Pro.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Huawei P40 series για μία ακόμη χρονιά κατάφεραν και κέρδισαν επάξια τους τίτλους των καλύτερων φωτογραφικών κινητών, με το P40 Pro να κατακτά την κορυφή της κατάταξης του πλέον έγκριτου site δοκιμών στον τομέα της φωτογραφίας, DxOMark, με σκορ 128. Η αδιαμφισβήτητη νίκη του βασίζεται στις επιδόσεις της κύριας τετραπλής κάμερας, την καλύτερη selfie κάμερα που υπάρχει στην αγορά, αλλά και τις εκπληκτικές δυνατότητες για τη λήψη βίντεο.

Μεγάλη νίκη για τις φωτογραφικές δυνατότητες της σειράς P40 έρχεται και από το βραβείο Best Photo Smartphone “TIPA World Awards 2020” της, παγκοσμίου βεληνεκούς, Ένωσης Τεχνικών Μέσων Εικόνας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι “η τελευταία γενιά της σειράς P κάνει ακόμη ένα άλμα μπροστά για τις φωτογραφικές δυνατότητες των smartphones”.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Leica επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά με την τεχνογνωσία και τα υλικά, για να δημιουργήσει αυτό που ονομάζεται Ultra Vision: τριπλή κύρια κάμερα για το P40 και τετραπλή για το P40 Pro.

Ο βασικός SuperSensing αισθητήρας των 50MP χρησιμοποιεί την καινοτόμα τεχνολογία RYYB, που γνωρίσαμε πέρυσι με το P30 Pro, όμως αυτήν τη φορά είναι πραγματικά τεράστιος, στις 1/1.28 ίντσες, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε κινητά. Ο όγκος φυσικά λειτουργεί ευεργετικά, συλλαμβάνοντας πεντακάθαρο σήμα για τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας. Ο τεράστιος όγκος πληροφορίας που λαμβάνεται καθορίζει βάσει της τεχνητής νοημοσύνης την καλύτερη δυνατή χρήση των pixels της φωτογραφίας που απαρτίζουν την τελική μας εικόνα, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που ξεπερνά κάθε προσδοκία, με το AutoFocus να εστιάζει ολόσωστα και με μεγάλη ευκολία.

Η τετραπλή κάμερα του P40 Pro ενσωματώνει έναν υπερ-ευρυγώνιο στα 40MP, ο οποίος χάρη στην τεράστια λεπτομέρεια που μπορεί να δώσει, ονομάστηκε “Ultra Wide Cine Camera”, καθώς χρησιμοποιεί τις δικές του πληροφορίες και στα υπερυψηλής ανάλυσης 4K videos.

Φυσικά, το σήμα κατατεθέν της κάμερας είναι και πάλι οι δυνατότητες του zoom: 3x οπτικό για το P40 και 5x για το P40 Pro, φτάνοντας 10x υβριδικό και έως και 50x ψηφιακό. Το αντικείμενο έρχεται δίπλα σας, ενώ χρησιμοποιείται και πάλι η RYYB τεχνολογία για υψηλότερη ευκρίνεια. Το P40 Pro συμπληρώνει το πακέτο με τον ToF αισθήρα που είναι υπεύθυνος αποκλειστικά για την πληροφορία του βάθους, καθορίζοντας την απόσταση από το αντικείμενο για το βέλτιστο αποτέλεσμα με το εφέ θολώματος σε πορτρέτα και όχι μόνο.

Φτάνοντας στην μπροστινή κάμερα, τα δύο μοντέλα μοιράζονται έναν διπλό αισθητήρα στα 32MP, που καταφέρνει να αποδώσει εξαιρετική καθαρότητα, παράλληλα με απίθανο bokeh. Ναι, μπορείτε να βγάλετε πλέον και μόνοι σας επαγγελματικές φωτογραφίες.
 

Ο πανίσχυρος επεξεργαστής Kirin 990 5G χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την παραπάνω συστοιχία κάμερας για να φέρουν στον χρήστη και το καλύτερο δυνατό βίντεο. Έως και 4Κ στα 60 καρέ με απίθανο εφέ θολώματος σε πραγματικό χρόνο και ιδανική οπτική σταθεροποίηση για ομαλά πλάνα. Παράλληλα έχουμε απίστευτη ακρίβεια χάρη στους αισθητήρες βάθους και audio zoom για να ενδυναμώσει τον ήχο στο σημείο που εστιάζετε. Αμέτρητες λειτουργίες, όπως το time-lapse σε 4K με υποστήριξη HDR, η υπερ-αργή κίνηση στα 7680fps και τα απίθανα επίπεδα του ISO, που βοηθούν στη λήψη βίντεο… νυχτερινής όρασης διασφαλίζουν την υπεροχή της P40 series. Με λίγα λόγια έχετε την καλύτερη βιντεοκάμερα τσέπης.

Για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα, η Huawei δίνει την επιλογή των πιο προσιτών μοντέλων, P40 lite και P40 lite E. Πρόκειται για δύο συσκευές που διαθέτουν εξαιρετικές δυνατότητες για την κατηγορία τους και διατηρούν τον τίτλο των “φωτογραφικών κινητών”, χωρίς να συμβιβάζονται.

Η σειρά HUAWEI P40 διατίθεται ήδη στην αγορά μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της Huawei.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης