Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το ερευνητικό site, TechInsights, το κόστος κατασκευής ενός iPhone 13 Pro είναι υψηλότερο από του προκατόχου του, του iPhone 12 Pro.

Οι υπεύθυνοι του τεχνολογικού site “έκαναν βίδες” ένα iPhone 13 Pro (256GB) και βρήκαν μνήμη RAM 6GB LPDDR4X και όχι τη νεότερη LPDDR5. Τα iPhone 13 και 13 Pro φαίνεται να χρησιμοποιούν την ίδια GPU, ενώ η Apple έχει αναφέρει ότι τα “σκέτα” μοντέλα έχουν 4-πύρηνη GPU, με τα “Pro” να έχουν 5-πύρηνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το iPhone 13 έχει wide camera στα 1.7 μm, δηλαδή μεγαλύτερα pixels σε σχέση με το iPhone 12, το οποίο είχε 1.4 μm. Το Pro είναι στα 1.9 μm, ενώ ο προκάτοχός του ήταν στα 1.4 μm.

Η σειρά iPhone 13 διαθέτει μικρότερη εγκοπή σε σχέση με τα περσινά μοντέλα, όπως φαίνεται παρακάτω.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το TechInsights κατέληξε πως το iPhone 13 Pro πωλείται περίπου 1,9 φορές όσο κοστίζει. Ενσωματώνει ακριβότερο τσιπ, NAND memory και υποσύστημα οθόνης, ενώ το κόστος του σώματος είναι επίσης αυξημένο, κάτι το οποίο δείχνει ότι το κόστος κατασκευής συνολικά είναι υψηλότερο απ’ ό,τι του iPhone 12 Pro. Συγκεκριμένα, τα υλικά του iPhone 13 Pro κοστίζουν 570 δολάρια. Το κόστος αυτό δεν περιλαμβάνει τα κόστη του λογισμικού, πνευματικών δικαιωμάτων, εργασίας και αποστολής.
 

Για να δείτε τις τιμές των iPhone 13 στην Ελλάδα, πατήστε εδώ.
 

H Apple διαθέτει στην αγορά τη συσκευή προς 1.099 δολάρια, που σημαίνει 1,9 φορές το κόστος της. Τα υλικά του iPhone 12 Pro κόστιζαν 548 δολάρια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης