Σύμφωνα με αναφορές, η Microsoft φέρεται να χωρίζει την ομάδα της μικτής πραγματικότητας (mixed reality – AR/VR) που βρίσκεται πίσω από τα προϊόντα HoloLens, μετά την αποχώρηση του αρχηγού της μονάδας, Alex Kipman, ο οποίος λέγεται ότι παραιτήθηκε έπειτα από καταγγελίες για λεκτική κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση.
 

Το Business Insider δημοσίευσε πρώτο τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του επικεφαλής του HoloLens. Στη συνέχεια, το GeekWire έλαβε ένα αντίγραφο ενός εσωτερικού email που λέγεται ότι είχε σταλεί στο προσωπικό από τον επικεφαλής του Microsoft Cloud & AI Group, Scott Guthrie, το οποίο περιγράφει τις μελλοντικές αλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο email, η ομάδα για το mixed reality hardware της Microsoft θα μεταφερθεί στον οργανισμό “Windows & Devices”, ενώ η ομάδα παρουσίας και συνεργασίας για τη μικτή πραγματικότητα, θα μεταφερθεί στον οργανισμό Microsoft Teams του τμήματος “Εμπειρίες & Συσκευές” της εταιρείας.
 

Όσον αφορά τον Kipman, το email του Guthrie φέρεται να ανέφερε τα εξής: «αποφασίσαμε αμοιβαία ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγει από την εταιρεία για να αναζητήσει άλλες ευκαιρίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα μικτής πραγματικότητας παρέχει προϊόντα και λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας (AR), αλλά και εικονικής πραγματικότητας (VR), συμπεριλαμβανομένων των HoloLens, IVAS και της υπηρεσίας Microsoft Mesh.

Η Microsoft κέρδισε πρόσφατα μια συμφωνία για την προμήθεια του αμερικανικού στρατού με κράνη επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία βασίζονται στο προϊόν της, HoloLens.

Πέρυσι, η εταιρεία σύναψε επίσης μια πενταετή συμφωνία με τη Vodafone Business, η οποία περιελάμβανε σχέδια για συνδυασμό υπηρεσιών edge-computing μαζί με το HoloLens 2 της Microsoft.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης