Η αυξητική στήθους αποτελεί τη Νο1 πιο δημοφιλή πλαστική επέμβαση για τις γυναίκες. Και δεν είναι τυχαίο! Το πλούσιο στήθος αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας και τονώνει την αυτοπεποίθηση και τη σεξουαλικότητα μιας γυναίκας. Πόσο μεγάλο όμως πρέπει να είναι για να είναι ελκυστικό; Αν έχετε χαθεί ανάμεσα στις διαφορετικές επιλογές ενθεμάτων, ο παρακάτω οδηγός θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή. Ετοιμαστείτε να απαλλαγείτε οριστικά από τα σουτιέν ενίσχυσης!

Ενθέματα σιλικόνης ή φυσιολογικού ορού;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ενθέματα φυσιολογικού ορού έχουν αποδειχτεί λιγότερο ανθεκτικά στον χρόνο. Έχουν δηλαδή περισσότερες πιθανότητες να σπάσουν. Επιπλέον, ακριβώς εξαιτίας του πολύ ρευστού περιεχομένου τους, εμφανίζουν πτυχώσεις στο περίβλημά τους που αντανακλώνται και στο δέρμα (φαινόμενο rippling), προδίδοντας έτσι την παρουσία τους. Αντιθέτως, τα ενθέματα σιλικόνης νέας γενιάς περιέχουν συνεκτική γέλη, πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και προσφέρουν απόλυτα φυσική εμφάνιση και αίσθηση του στήθους. 

Μεγάλο στήθος, αλλά πόσο μεγάλο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν ενθέματα σιλικόνης με όγκο από 100 έως 1000cc. Τα συνηθέστερα μεγέθη που χρησιμοποιούνται, κυμαίνονται από 200 έως 500cc. Για να αποκτήσετε μία καλύτερη εικόνα της ενίσχυσης που μπορεί να σας προσφέρει το κάθε ένθεμα, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε πολλά από αυτά, αφού ακόμα και μία διαφορά 30cc αλλάζει πολύ το αποτέλεσμα. Υπάρχουν δοκιμαστικά ενθέματα που τα προβάρετε φορώντας αθλητικό σουτιέν και στενή αθλητική μπλούζα, έτσι ώστε να διαπιστώσετε πώς αλλάζει κάθε φορά η εμφάνιση όχι μόνο του μπούστου σας, αλλά και ολόκληρου του σώματός σας. Αυτό το στάδιο είναι καθοριστικό πριν αποφασίσετε και καλό θα ήταν να δοκιμάσετε ακόμα και υπερβολικά μικρά ή υπερβολικά μεγάλα μεγέθη ώστε να περιορίσετε το εύρος επιλογών. Τα ενθέματα επηρεάζουν το βάρος του στήθους, το στυλ ντυσίματος, ακόμα και τις καθημερινές και αθλητικές σας δραστηριότητες, κι όλα αυτά πρέπει να τα συνυπολογίσετε πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.

Δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος, αλλά και το σχήμα

Τα ενθέματα δεν διαφέρουν μόνο ως προς το μέγεθος, αλλά και ως προς το σχήμα τους. Η επιλογή που έχετε να κάνετε είναι ανάμεσα στα στρογγυλά και τα ανατομικά, ή αλλιώς σταγονοειδή. Τα στρογγυλά είναι τα πιο δημοφιλή, καθώς προσφέρουν πιο πλούσιο αποτέλεσμα στον άνω πόλο του στήθους (το άνω ήμισυ του μαστού πάνω από τη θηλή). Τα ανατομικά έχουν σχήμα σταγόνας (ή δάκρυ) και κρατάνε λίγο πιο άδειο τον άνω πόλο, ενώ αντιθέτως τονίζουν τη χαμηλή καμπύλη του στήθους. Αφού καταλήξετε στο σχήμα της αρεσκείας σας, θα χρειαστεί να επιλέξετε και τον βαθμό προβολής του ενθέματος (low, moderate ή high profile), ανάλογα με το πόσο θέλετε να προεξέχει από το στήθος, δηλαδή πόσο «μυτερό» να είναι.

Ποιο ένθεμα σιλικόνης μπορεί να υποστηρίξει το στήθος σας;

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιλογή δεν αποτελεί μονάχα θέμα προσωπικής προτίμησης. Υπάρχουν ορισμένες ανατομικές παράμετροι που παίζουν σημαντικό ρόλο κι αυτές διαπιστώνονται με λεπτομερείς μετρήσεις. Η διάμετρος του στήθους, η ελαστικότητα και το πάχος του δέρματος, η απόσταση της θηλής από την υπομάστια πτυχή και τυχόν ασυμμετρίες μεταξύ των δύο μαστών εξετάζονται αναλυτικά στο ιατρείο και καθορίζουν το εύρος των επιλογών.

Στήθος πλούσιο, αλλά πάνω από όλα φυσικό

Η επιτυχημένη αυξητική στήθους κρίνεται στη φυσικότητα του αποτελέσματος. Η επιλογή του σωστού ενθέματος πρέπει να συνοδεύεται από μία άριστη τεχνική τοποθέτησης, έτσι ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η παρουσία του ούτε στην όψη, αλλά ούτε και στο άγγιγμα του στήθους. Η πλέον σύγχρονη μέθοδος είναι η Dual Plane (αυξητική στήθους διπλού επιπέδου), στην οποία το άνω μέρος των ενθεμάτων τοποθετείται κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ, που τα συγκρατεί λίγο πιο ψηλά ενισχύοντας τον άνω πόλο του στήθους, ενώ το κάτω μέρος τοποθετείται πίσω από τον μαζικό αδένα, ώστε να διαγράφεται πιο φυσική η χαμηλή καμπύλη του μαστού. Η Dual Plane προσφέρει τέλεια κάλυψη των ορίων των ενθεμάτων και 100% φυσικό σχήμα μαστών, έτσι ακριβώς όπως το έχετε ονειρευτεί!

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Γεώργιο Βελημβασάκη, Πλαστικό Χειρουργό και Επιστημονικό Υπεύθυνο των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής “The Antiagers”.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης