Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Κάμερα: Χάρης Γκίκας
Μοντάζ: Αποστόλης Μαρούσης, Μάριος Τρίμπαλης 

Από την πρώτη στιγμή που ο κορωνοϊος χτύπησε και τη χώρα μας, ο Όμιλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων, αλλά και των επισκεπτών, προχώρησε στην εφαρμογή ειδικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr βρέθηκε στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι προκειμένου να καταγράψει αυτά τα μέτρα από κοντά, τα οποία εφαρμόζονται σε όλες τις κλινικές του ομίλου στην Ελλάδα.

Για να εισέλθει, λοιπόν, κάποιος στο κτήριο, υπάρχει μόνο μία είσοδος, η οποία έχει διαμορφωθεί με βάση το σχέδιο όπου έχουν αναπτύξει τα στελέχη του ομίλου.

Η μοναδική είσοδος για να εισέλθει κάποιος στο νοσοκομείο. Ελέγχονται όλοι από εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην είσοδο αυτή ελέγχονται όλοι οι πολίτες από νοσηλευτές και γιατρούς, έτσι ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εισέλθει στον χώρο κάποιος με ύποπτα συμπτώματα.

Η μοναδική κεντρική είσοδος

Σε περίπτωση που το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό στην κεντρική είσοδο κρίνει πως κάποιος πολίτης χρειάζεται περαιτέρω εξέταση, τότε σε κοντινή απόσταση έχει δημιουργηθεί ένας άλλος χώρος με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να οδηγηθεί εκεί για επιπλέον εκτίμηση.

Ο εξειδικευμένος χώρος όπου οδηγούνται οι πολίτες από την κεντρική είσοδο όπου κρίνεται πως πρέπει να εξεταστούν περαιτέρω. Επίσης σε αυτόν τον χώρο οδηγούνται όλα τα παθολογικά περιστατικά

Αυτός ο πολίτης απαγορεύεται να εισέλθει στο νοσοκομείο εάν το εξειδικευμένο προσωπικό το κρίνει.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ομίλου ελέγχει όσους θέλουν να εισέλθουν στην κλινική

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και μια μόνο έξοδος, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα συναντιούνται οι εισερχόμενοι με τους εξερχόμενους του κτηρίου.

Η μοναδική έξοδος του κτηρίου

Επιπλέον έλεγχος γίνεται και στη μοναδική είσοδο των ασθενοφόρων. Όταν το όχημα φτάσει στη κλινική, δεν εισέρχεται εάν δεν ελεγχθούν όλοι εντός του από εξειδικευμένο προσωπικό του ομίλου.

Η είσοδος μόνο για τα ασθενοφόρα όπου ελέγχονται όλοι εντός του οχήματος  πριν εισέλθουν στο κτήριο.

Όπως εξηγεί στην κάμερα του zougla.gr ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Θεόδωρος Χαμακιώτης, «ένα από τα μέτρα προστασίας που λάβαμε είναι και η δημιουργία ενός ειδικού χώρου όπου εξετάζονται από συγκεκριμένη ομάδα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλα τα παθολογικά περιστατικά πριν εισέλθουν στο νοσοκομείο. Στόχος είναι να αποτραπεί η είσοδος στο νοσηλευτικό ίδρυμα ασθενούς που νοσεί από κορωνοϊό».

Δεξιά ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Θεόδωρος Χαμακιώτης και αριστερά ο Διευθυντής Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Γιώργος Μπουτσιούκος

Ειδικά μέτρα  έχουν ληφθεί όσον αφορά στους επισκέπτες, αλλά και στους συγγενείς των ασθενών. Όλοι ελέγχονται πριν εισέλθουν στους χώρους, ενώ υπάρχει και μια ειδική ημερήσια κάρτα η οποία δίνεται σε συνοδούς. Όποιος κατέχει αυτή την κάρτα σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί.

Ο Όμιλος έχει φροντίσει και για την ασφάλεια του προσωπικού του, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο Γιώργος Μπουτσιούκος, Διευθυντής Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. «Εφαρμόζουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες από την πρώτη στιγμή, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα, ενώ είμαστε σε καθημερινή επαφή και με τις κρατικές υπηρεσίες» διευκρινίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μπουτσιούκος.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του zougla.gr για τα έκτακτα μέτρα στον Όμιλο του Ιατρικού Aθηνών:

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Εξειδικευμένο προσωπικό του Ιατρικού Αθηνών ελέγχει τον κάθε πολίτη πριν εισέλθει στον χώρο των κλινικών

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος εξέτασης ύποπτων παθολογικών περιστατικών

Ο χώρος αναμονής των συνοδών των πολιτών που εισέρχονται στον ειδικό χώρο εξέτασης υπόπτων παθολογικών περιστατικών

Το φυλλάδιο με τις οδηγίες το οποίο δίνεται από προσωπικό του ομίλου σε όλους τους πολίτεςΣτην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου γίνεται θερμομέτρηση σε όλους

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης