Είμαστε ο πιο αγχωμένος λαός του πλανήτη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, 16:05
Είμαστε ο πιο αγχωμένος λαός του πλανήτη

Τον τίτλο των πιο στρεσαρισμένων άνθρωπων του πλανήτη κερδίζουν οι Έλληνες, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας συναισθημάτων της δημοσκοπικής εταιρείας Gallup.

Περίπου το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού στον πλανήτη δηλώνει, άλλωστε, στρεσαρισμένο, ανησυχεί ή πονάει, αλλά είναι οι Έλληνες που δηλώνουν οι πιο στρεσαρισμένοι άνθρωποι στη Γη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Global Emotions Report για το 2019, πιο στρεσαρισμένοι πολίτες στον κόσμο δηλώνουν οι Έλληνες, με το 59% του ελληνικού πληθυσμού να δηλώνει ότι αισθάνεται πολύ άγχος. Δεύτεροι στη σχετική λίστα κατατάσσονται οι πολίτες των Φιλιππίνων, με 58% και ακολουθούν Τανζανοί, Αλβανοί, Ιρανοί, οι πολίτες της Σρι Λάνκα  και οι Αμερικανοί με 55%.

Το παρήγορο είναι, ωστόσο, πως οι Έλληνες, ενώ δηλώνουν οι πιο αγχώδεις πολίτες του πλανήτη, παρά το άγχος τους δεν φαίνεται να ανησυχούν και πολύ καθώς οι συμπατριώτες μας δεν βρίσκονται στη σχετική λίστα της δημοσκόπησης.

Αυτοί που ανησυχούν περισσότερο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι πολίτες της Μοζαμβίκης με 63%, του Τσαντ με 63%, του Μπενίν με 60%, του Ιράν με 59%, όπως και οι Πορτογάλοι και ακολουθούν αυτοί της Καμπότζης, του Νίγηρα και του Τόγκο με 58%. Με τους Βραζιλιάνους, τους Τυνήσιους και τους πολίτες της Γουινέας να ανησυχούν σε ποσοστό 57%.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, 16:08