Στο μικροσκόπιο της διοίκησης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών του νοσοκομείου Γενικό Κρατικό Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» βρίσκονται τα μαγειρεία και όλοι οι χώροι ενδιαίτησης μετά την αναφορά από προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας ότι βρέθηκε ξένο σώμα, συγκεκριμένα σκουλήκι, σε φαγητό ασθενούς της Β´ Καρδιολογικής Κλινικής.

Το συμβάν, το οποίο αποκάλυψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγράφηκε στις 7 Ιανουαρίου και μετά τη σχετική καταγγελία του ασθενούς έγινε αρμοδίως και η αναφορά προς τις σχετικές υπηρεσίες και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ανακοίνωσή του ο νέος αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, κ. Αναστάσιος Μύτογλου, αναφέρει πως ανέλαβε τα καθήκοντά του μετά το συμβάν του εντοπισμού ξένου σώματος μέσα σε φαγητό ασθενούς και πως διέταξε προκαταρκτική εξέταση αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του το περιστατικό.

«Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης, έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον νέο διοικητή, διενεργείται καθημερινά εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Προσθέτει ακόμη πως μετά τη σχετική αναφορά διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από τη διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας , προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων, και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης