Μπορεί στο μυαλό των περισσότερων οι πόνοι των αρθρώσεων να σχετίζονται κατά κύριο λόγο με την  τρίτη ηλικία, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται εξίσου  συχνά και σε άτομα μικρότερης ηλικίας. Δυστυχώς, παρότι οι λόγοι που «κρύβονται» πίσω από τις  συγκεκριμένες ενοχλήσεις είναι πολλοί, οι επιλογές ανακούφισης και θεραπείας για τον ασθενή  παραμένουν ιδιαίτερα περιορισμένες. Οι πόνοι στα οστά ως επί το πλείστον οφείλονται σε κάποιον  σοβαρό τραυματισμό που συνέβη στο παρελθόν, στην έντονη καταπόνηση του σώματος λόγω φυσικής  άσκησης ή λόγω απασχόλησης, ενώ μπορεί να είναι ακόμη και το αποτέλεσμα μίας καθιστικής ζωής σε  συνδυασμό με ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Το μόνο σίγουρό είναι, πως όσο συχνότερος και  εντονότερος γίνεται ο πόνος, τόσο μεγαλύτερη είναι και η προειδοποίηση που προσπαθεί να μας  «στείλει» ο οργανισμός, πως κάτι δεν πάει καλά. Ιδανικό θα ήταν λοιπόν, να μην την αγνοήσουμε. 

Ακριβώς για αυτό, πριν προχωρήσουμε σε βιαστικά και πιθανώς εσφαλμένα συμπεράσματα, είναι  αναγκαίο να προγραμματίσουμε την επίσκεψή μας σε κάποιον ειδικό γιατρό, ο οποίος ανάλογα με τη  διάγνωση θα μπορέσει να μας κατευθύνει και στην κατάλληλη θεραπεία. Σε κάθε περίπτωση,  μπορούμε πάντα να επενδύσουμε σε ένα ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής όπως είναι το καινοτόμο  ALTION Osteo® και του οποίου η «πλούσια» σύσταση στηρίζει και ανακουφίζει τις αρθρώσεις από τις  επίμονες, καθημερινές ενοχλήσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν έρχεστε και εσείς συχνά αντιμέτωποι με πόνους στα οστά ή τις αρθρώσεις, παρακάτω έχουμε  καταγράψει τους πιο πιθανούς και… αφανείς λόγους που μπορεί να προκαλούν το συγκεκριμένο  πρόβλημα.

Η έλλειψη γλυκοζαμίνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βασικότερος λόγος που μπορεί να «κρύβεται» πίσω από τον πόνο των οστών, είναι η έλλειψη ουσιών  που σε εμάς μπορεί να είναι άγνωστες, αλλά είναι απαραίτητες για την υγεία του σκελετού μας. Μία  από αυτές τις ουσίες είναι και η γλυκοζαμίνη, ένα αμυνοσάκχαρο που παράγεται από τον ίδιο τον  οργανισμό, το οποίο με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι υπεύθυνο για την προστασία των  αρθρώσεων και των χόνδρων από σοβαρές νόσους, όπως είναι η οστεοαρθρίτιδα, η αρθρίτιδα και η  θυλακίτιδα. Η γλυκοζαμίνη σε συνδυασμό με τη θειική χονδροϊτίνη (η οποία ενισχύει τη δράση της),  συμπεριλαμβάνονται και στο κλινικά ελεγμένο συμπλήρωμα διατροφής ALTION Osteo®

Η λύση στον πόνο και τη δυσκαμψία 

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η διατροφή είναι ένας παράγοντας που μπορεί να καθορίσει σε  βάθος χρόνου την υγεία των οστών και των αρθρώσεων. Πιο συγκεκριμένα, τροφές όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο, που είναι «πλούσιες» πηγές μεθυλοσουλφονυλομεθανίου, δρουν ως  ευεργετικά στους πόνους που εμφανίζονται στις αρθρώσεις. Το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο ή πιο  σύντομα MSM, είναι μία φυσική ένωση θείου που παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό και εκτός από  το να τροφοδοτεί τους χόνδρους με θρεπτικά στοιχεία, μειώνει με την αντιοξειδωτική του δράση τις 

φλεγμονές, ανακουφίζοντας έτσι τις αρθρώσεις από τον πόνο και τη δυσκαμψία, δύο συμπτώματα  αρκετά κοινά σε ασθένειες που σχετίζονται με τα οστά μας. Όλα τα παραπάνω, μας οδηγούν στο  συμπέρασμα πως η λήψη κάποιου ειδικά σχεδιασμένου συμπληρώματος διατροφής, το οποίο θα  περιλαμβάνει το παραπάνω συστατικό, είναι το λιγότερο απαραίτητη από άτομα που έχουν αυξημένη  ανάγκη σε MSM και παρουσιάζουν κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. 

Ανάγκη για επιπλέον βιταμίνη C 

Κι όμως, είναι εξαιρετικά πιθανό ο ενοχλητικός πόνος που εμφανίζεται στα οστά σας, να είναι το…  παράπονο του οργανισμού στην έλλειψη βιταμίνης C. Η βιταμίνη C αποτελεί ένα ζωτικό συστατικό για  τους χόνδρους, αφού βοηθάει στον φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου, μίας πρωτεΐνης που  προστατεύει τα οστά και τις αρθρώσεις, διαφυλάσσοντας συγχρόνως την ελαστικότητά τους.  Πορτοκάλι, ακτινίδιο, μπρόκολο και κουνουπίδι, είναι μερικές από τις τροφές που συνδυαστικά με ένα  φακελάκι ALTION Osteo® ημερησίως διαλυμένο σε νερό, είναι βέβαιο πως θα σας βοηθήσουν να  αντιμετωπίσετε δραστικά το πρόβλημα.  

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν  προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν  είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. **Αρ. Γνωστ.: 84197/03-10-2017 

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ *** VI-90473-ALTION-12/2019

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης