Είναι αλήθεια πως τον αρχικό ενθουσιασμό της εκλογής ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης, έχει διαδεχθεί ο προβληματισμός, τουλάχιστον. Η … εθνική ανάταση με τα περίφημα «ουάου» του Βαρουφάκη και τις «κορώνες» Τσίπρα και στελεχών προς τους ισχυρούς, έχει δώσει τη θέση της στο «πάλι τα ίδια»!
Κι αυτό το καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ανακατευτεί με την κοινωνία. Όταν έρχονται τα «ραβασάκια» να πληρώσεις ξεχασμένα χαράτσια της ΔΕΗ από το 13, όταν οι ίδιοι που σήμερα κυβερνούν παρότρυναν τον κόσμο να μην πληρώσει και τώρα τα απαιτούν με την απειλή της κατάσχεσης κιόλας, τότε η πρώτη φορά αριστερά, μάλλον θα είναι και η τελευταία.
Όταν σε απειλεί ότι αν δεν πας να κάνεις ρύθμιση στα ταμεία και τις εφορίες θα σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις, λέει ο κόσμος «τι διαφορά δηλαδή έχουν αυτοί από τους προηγούμενους»!
Χθες, στον ΟΑΕΕ Πειραιά, γινόταν το έλα να δεις! Ο κόσμος έλεγε η προϊσταμένη, είναι εξαγριωμένος. Γιατί αναγκάζεται να μπει σε μια ρύθμιση με λεφτά που δεν έχει. Πώς περιμένεις εσύ που έλεγες ότι «σφίγγεται η καρδιά σου» που βλέπεις τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείνουν τα μαγαζιά τους, που τά έχουν ακόμη κλειστά και προσπαθούν να ζήσουν, να βρουν λεφτά για τη ρύθμιση.
Και σου λέω, εντάξει σωστή η ρύθμιση και σωστό το μέτρο ότι μπορείς να δώσεις, με λιγότερη δόση τα 20 ευρώ το μήνα. Όμως, αυτό το «αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και απειλή κατάσχεσης» άστο να πάει στο διάολο!
Δεν καταλαβαίνεις ότι σιχτιρίζει ο κόσμος και νιώθει πως δεν άλλαξε τίποτε τελικά;
Αμ, το άλλο; Με την μπάλα. Αμετακίνητος λέει ο Κοντονής, αψηφά τα ισχύοντα από UEFA και FIFA και πάει κατευθείαν για αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ευρώπη. Έτσι νομίζεις ότι θα αντιμετωπιστεί η βία; Γιατί κύριε Κοντονή δεν κάνετε κάτι πολύ απλό, που έγινε στην Αγγλία και πέτυχε.
Κάμερες σε όλα τα γήπεδα και αυτοί που συλλαμβάνονται για επεισόδια την ώρα του ματς να είναι σε αστυνομικό τμήμα.
Να δεις που στο τέλος αυτή η κυβέρνηση θα πέσει για το ποδόσφαιρο!
Για το θέμα των μεταναστών, δεν μπορεί να πει και πολλά πράγματα κανείς. Είναι πράγματι ευρωπαϊκό το πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό.
Και κλείνοντας, μια σύσταση στη νέα κυβέρνηση Τσίπρα. Ο λαός, κύριε Πρωθυπουργέ δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίζει αυτός. Τα περί δημοψηφίσματος, είναι άστοχα, άκαιρα και ανόητα. Σας ψήφισε γιατί πίστεψε ότι μπορείτε να κυβερνήσετε και έχετε τις λύσεις για τα προβλήματα. Αν θέλετε δημοψήφισμα αφήστε την εξουσία και δώστε την στον λαό σε ευγενείς επιστήμονες και τεχνοκράτες από τα Πανεπιστήμια και την μάζα για να αποφασίζει!
Έτσι δεν γίνεται δουλειά. Με το να πετάς το μπαλάκι σ εκείνον. Αρκετά έχει υπομείνει και περίμενε τουλάχιστον αποτελέσματα.
Κανείς δεν λέει ότι δεν δέχεστε πόλεμο από τους «κολλημένους» με τη λιτότητα ευρωπαίους. Όμως, κυβερνήστε. Επιτέλους. Και αποσύρετε τα στελέχη σας από τις τηλεοράσεις. Αυτό ισχύει και για τα άλλα κόμματα. Η δουλειά τους δεν είναι να «απαγγέλουν» κάθε πρωί στις εκπομπές τις θεωρίες τους.
Καμιά πράξη σ αυτόν τον έρμο τόπο θα δούμε;
Ζαφείρης Σπυριδάκης
Η «εκδίκηση» της … “πρώτη φορά αριστερά”!
Είναι αλήθεια πως τον αρχικό ενθουσιασμό της εκλογής ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης, έχει διαδεχθεί ο προβληματισμός, τουλάχιστον ...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης
