Με τη διαπραγμάτευση να έχει φτάσει σε τέλμα ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας κινούνται στο όριο, όλα δείχνουν ότι αναζητείται λύση ακόμη και μέσω έκτακτων μέτρων. Οι δανειακές υποχρεώσεις, της χώρας μας, σε συνδυασμό με τις εσωτερικές ανάγκες πληρωμών δημιουργούν ένα ασφυκτικό και, δυστυχώς, ανελαστικό καθεστώς. Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για αναζήτηση μίας έκτακτης χρηματοδότησης. Ειδικότερα, επισημαίνεται, πως η Ελλάδα δύσκολα θα αποφύγει το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού, λόγω των επιπτώσεων που αυτά έχουν στον μετέωρο προϋπολογισμό…

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα θα επιχειρήσω να χαρτογραφήσω, ώστε να καταφέρω να βάλω κάποια τάξη στη θολούρα που κυριαρχεί στο λογισμικό του εγκεφάλου μου… Πώς θα μπορούσε να συμβεί μία έξοδος της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ? Οι επόμενες σκέψεις και υποθέσεις για την Ελλάδα ποικίλουν από την παραμονή στο ευρώ έως, ακόμα, και σε ένα, καταστροφικών διαστάσεων, διαζύγιο, συναινετικό ή εκβιαστικό. Οικονομολογικά ημίμετρα, όπως η ταυτόχρονη παρουσία διαφορετικών νομισμάτων μαζί με τη βοήθεια για την αποπληρωμή του χρέους στους ξένους δανειστές, βρίσκονται, επίσης, στο τραπέζι των προφητειών ενός αέναου μαντείου. Εξίσου ασαφές είναι ποιος θα τολμήσει να ανακοινώσει στους Έλληνες και με ποιο τρόπο, πως, η χώρα έχει μπει, πλέον, σε μια… οικονομική πραγματικότητα, μετά θάνατον, ως ζόμπι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Μένουμε στο Ευρώ!

Η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ τελικά διασφαλίζεται καθώς τα νέα δάνεια χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και τα ταμεία της χώρας αποκαθίστανται. Η Ελλάδα λαμβάνει καλύτερους όρους αποπληρωμής για τα δάνεια σωτηρίας και πιο επιεικείς όρους για να δαμάσει τη λαϊκή αντίδραση. Ο πρωθυπουργός επιλέγει ένα “modus vivendi”, τη ροή, δηλαδή, του ρευστού, με την ΕΚΤ να διατηρεί τη στήριξή της στο οικονομικό σύστημα. Και έτσι, ενώ η βοήθεια κυλάει προς τα ταμεία, οι ημέρες της κυβέρνησης, πλέον, θα είναι μετρήσιμες στα δάκτυλα, καθώς οι περισσότεροι φανατικοί υποστηρικτές της προχωρούν σε άρση της εμπιστοσύνης τους προς αυτήν.. Ένας νέος συνασπισμός βρίσκεται προ των πυλών και, έτσι, με την υποστήριξη φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στην εξουσία ή προχωρά σε πρόωρες εκλογές, με όλα τα συνεπακόλουθα…

2. Η Kwlotoumba (!!!), ή προσωρινή έξοδος από ευρώ!

Ο Αλέξης Τσίπρας θα σχηματίσει, λόγω των δραματικών συνεπειών του ελέγχου των κεφαλαίων και τους περιορισμούς στις αναλήψεις και τις μεταφορές χρημάτων, ένα νέο συνασπισμό με βουλευτές και από τα αντιπολιτευόμενα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Ένα δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί εν μέσω ελέγχου των κεφαλαίων και με τις τράπεζες κλειστές, του δίνει τη λαϊκή εντολή να αναστρέψει την πορεία. Σχηματίζεται κυβέρνηση ενότητας και η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ αλλά όχι πριν η αναστάτωση δημιουργήσει μία νέα επίπονη ύφεση. Για να γίνει, όμως αυτό, ο πρωθυπουργός θα έχει προχωρήσει σε ένα συμβιβασμό. Ούτως ή άλλως δεν θα είχε και εναλλακτικές λύσεις, λόγω του ότι, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πλειονότητα των Ελλήνων – τουλάχιστον το 85-90% του πληθυσμού, επιθυμούν παραμονή στο ευρώ “με οποιοδήποτε κόστος”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ή

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ προσφέρουν στην Ελλάδα ένα γλυκαντικό υπό τη μορφή του ξεροκόμματου, ένα δάνειο, δηλαδή, σε σκληρό νόμισμα, ώστε να εμποδιστεί η πλήρης οικονομική κατάρρευση της χώρας, κάτι το οποίο θα δημιουργούσε ένα προβληματικό κράτος σε μια απίστευτης σπουδαιότατος και ιδιαίτερου στρατηγικού χαρακτήρα περιοχή. Το χρέος της Ελλάδας στους επίσημους πιστωτές θα αναδιαρθρωθεί, με προτεραιότητα την αποπληρωμή των δανείων στο ΔΝΤ, και η Ελλάδα παραμένει εκτός αγορών.

Οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες και τράπεζες θα χρεοκοπήσουν. Κάποιες καταθέσεις θα δεσμευτούν για την ανακεφαλαιοποίηση. Θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα ένα νέο νόμισμα συν το ευρώ. Η Ελλάδα δεν θα έχει επίσημα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ, αλλά η πόρτα θα είναι ακόμα ανοιχτή για μια επιστροφή στο μέλλον, κάτω από άλλες προϋποθέσεις Η χώρα θα υποφέρει στο μεγάλο οικονομικό πλυντήριο.

3. GREXIT – Η Έξοδος από το ευρώ και η είσοδος στην κόλαση!

Η Ελλάδα αποχωρεί από το ευρώ σε μια άτακτη χρεοκοπία εν μέσω διαδηλώσεων και πολιτικού πανζουρλισμού, βαθαίνοντας την κατάντια του λαού με τους κυβερνώντες να ρίχνουν όλη την ευθύνη στη Γερμανία. Η κυβέρνηση και οι τράπεζες καταρρέουν, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες, για να υπάρξει μια νέα υγιής κατάσταση –ένα νέο κράτος, που όμως, ποτέ δεν θα ξαναγίνει “έθνος”.

Η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε μια τελειωτική, δεύτερη ύφεση. Το χτύπημα από τη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία του οικονομικά φιλελεύθερου συστήματος μέσα στην νέα τάξη πραγμάτων, οδηγεί ολόκληρη την Ευρώπη πίσω στην ύφεση και αυξάνει την πίεση στις ευαίσθητες χώρες του ευρώ όπως η Ιταλία, η Ισπανία η Πορτογαλία, με τη Γαλλία και άλλες χώρες να παίρνουν σειρά….

Η οικονομική κατάρρευση θα ανοίξει το δρόμο για τους ανεγκέφαλους εξτρεμιστές τόσο από τα αριστερά όσο και από τα δεξιά που θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη… προς την εξουσία. Θα είναι όλοι αυτοί που γιγαντώνονται μέσα στο χάος, χωρίς το οποίο δεν έχουν, καν, λόγο ύπαρξης. Όσοι μπορούν θα εγκαταλείψουν τη δύσμοιρη χώρα. Η αναστάτωση θα δυναμιτίσει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Μια νέα – και ασταθής – κυβέρνηση θα στραφεί σε άλλους δρόμους και άλλες πολιτείες με αβέβαιη, όμως, έκβαση. Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα μπαίνοντας στις σκούρες σελίδες της κολάσεως, απαρνούμενη την ιστορία της, τις παραδόσεις της και τα σύμβολά της, εγκαινιάζοντας την ερημοποίηση της ύπαρξής της…!!!

Θέλει πολύ προσοχή, λιγότερες κορώνες, περισσότερη πολιτική ηρεμία και συνεργασία, πριν να είναι πολύ αργά, γιατί όσοι θα ευθύνονται, θα… δουν τον Χριστό, φαντάρο!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης