Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 9 Νοεμβρίου, ωστόσο η θερμοκρασία δεν μας το θυμίζει ιδιαίτερα. Κάποια προβληματάκια υγείας, όμως, δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε ότι το φθινόπωρο τελειώνει και ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά ο χειμώνας.

Ένα από αυτά είναι και ο πονόλαιμος που συχνά συνοδεύεται και από καταρροή, αφού συνήθως οφείλεται σε κρύωμα. Αν, λοιπόν, τα συμπτώματα είναι ελαφριάς μορφής και δεν καθιστούν απαραίτητη την επίσκεψη στον γιατρό, δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να τα περιορίσετε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη.

– «Μαλακώστε» τον λαιμό σας με ειδικές καραμέλες. Διαθέτουν θεραπευτική δράση, ενώ συγχρόνως ανακουφίζουν από τον πόνο.

-Πίνετε ζεστά (όχι  καυτά) ροφήματα, καθώς τα ζεστά υγρά ενυδατώνουν και προκαλούν υπεραιμία στην περιοχή του λαιμού, με αποτέλεσμα να περιορίζουν τον πόνο. Επίσης, βοηθούν στη ρευστοποίηση τυχόν εκκρίσεων από τη μύτη ή το στόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Το ζεστό τσάι με μέλι και λεμόνι είναι μια προτιμώμενη σπιτική θεραπεία για την ανακούφιση από τον πονόλαιμο.

-Πίνετε φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες. Το πορτοκάλι είναι φυσική πηγή  βιταμίνης  C, η οποία, ως αντιοξειδωτικός παράγοντας, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην ανάρρωσή του.

-Φροντίστε να ντύνεστε καλά και να μην έχετε εκτεθειμένους στο κρύο τον θώρακα και τον λαιμό σας.

Και φυσικά να κοιμάστε αρκετά και να τρέφεστε υγιεινά, ενώ, αν τα συμπτώματα επιμένουν, τότε η επίσκεψη στον γιατρό είναι επιβεβλημένη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης