Το 2016 θα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το πρώτο crossover στην ιστορία της ισπανικής μάρκας, με την έκδοση προ-παραγωγής να κάνει ντεμπούτο σήμερα στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο φέρει την ονομασία 20V20 και πάνω σε αυτό θα βασιστεί το μοντέλο παραγωγής, έχοντας ελάχιστες αισθητικές διαφορές. Η Seat το χαρακτηρίζει ως ένα στιλάτο τετράθυρο coupe, με τη φινέτσα ενός SUV και την ευχρηστία ενός compact οχήματος. Βέβαια, compact δεν μπορείς να το πεις σε καμία περίπτωση, καθώς τα 4,66 μέτρα του μήκους το καθιστούν μεγαλύτερο από τα Qashqai και Tiguan, ακόμα και από το Audi Q5.

Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο είναι αρκετά δυναμικό, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 228 χλστ. και ο χώρος αποσκευών φθάνει σε χωρητικότητα τα 600 λίτρα. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του VW Group, την οποία χρησιμοποιούν τα VW Golf και Passat, ενώ κάτω από το καπό θα δούμε τους γνωστούς κινητήρες TSI και TDI. Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει και plug-in hybrid έκδοση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα είναι αρκετά φουτουριστική και ελπίζουμε η Seat να υιοθετήσει αρκετά στοιχεία και στο τελικό μοντέλο, όπως τα έντονα χρώματα, την μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρικό κονσόλα και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης